Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 04-04-2007

Fietsendief aangehouden

BILTHOVEN in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 april heeft de politie een man aangehouden die fietsen had gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op een omafiets over de Jan Steenlaan fietsen. De man had over zijn schouder een eveneens een zwarte omafiets. Ter hoogte van de Rubenslaan werd de 26-jarige man uit Bilthoven aan de kant gezet. De man verklaarde de fietsen gevonden en weggenomen te hebben. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

De politie kon aan de hand van een ingegraveerde postcode alvast één fiets herleiden naar een diefstal in Amersfoort. Naar een eventuele tweede aangifte van diefstal wordt nog gekeken.

Aangehouden voor vernieling

ZEIST De politie heeft dinsdagavond 3 april vier personen aangehouden voor het plegen van een vernieling.

Door getuigen werd omstreeks 22.35 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een groepje jongeren ruiten van een bushokje aan De Dreef had vernield. De verdachten zouden inmiddels in de bus zitten. Ter plaatse werd de bewuste bus aan de kant gezet en de vernielers twee van 15 jaar, één van 17 en één van 19 allen uit Zeist uit de bus gehaald en aangehouden. De jongeren werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor heling

ZEIST- Op dinsdag 3 april werd een jongen aangehouden voor heling van een motorscooter.

De politie kreeg rond 09.30 uur een melding van een brand in een kelderbox aan de Laan van Vollehove. De brandweer was reeds ter plaatse en heeft de brand geblust. Uit forensisch onderzoek bleek dat het vermoedelijk om brandstichting ging. In de kelderbox trof de politie een motorscooter aan die niet van een kentekenplaat voorzien was. Na controle bleek dat het voertuig als gestolen gesignaleerd stond in het buitenland. De 17-jarige huidige eigenaar kwam naar beneden, waarop agenten hem aanhielden voor heling. De motorscooter werd in beslag genomen.