Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 04-04-2007

Bestuurder onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE - Op de Zandweg heeft de politie in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 april een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een 41-jarige inwoner uit Zeist kreeg omstreeks 01.30 uur een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 430 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur weer naar huis gestuurd.

Bestuurder onder invloed

VEENENDAAL - In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 april heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed achter zijn stuur zat.

Rond 00.35 uur kreeg een 39-jarige automobilist uit Veenendaal op de Zandstraat een stopteken. Na een blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 345 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur kon de man weer naar huis.

Man aangehouden voor poging doodslag op parkeercontroleur

VEENENDAAL - De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden omdat geprobeerd heeft een parkeercontroleur aan te rijden.

Een parkeercontroleur wilde omstreeks 17.25 uur een bekeuring uitschrijven voor een auto waarvan de parkeertijd ruim was overschreden. Op dat moment verscheen de eigenaar van de auto. De 28-jarige man was het niet eens met de bekeuring en begon de controleur uit te schelden.

Ook spuwde hij de controleur in zijn gezicht. Hierop gaf de controleur aan dat de man was aangehouden. De verdachte stapte in zijn auto en reed weg. Tijdens het wegrijden stuurde hij in de richting van de parkeercontroleur die nog net op tijd opzij kon springen. Aan de hand van het kenteken weet de politie de identiteit van de verdachte en zal de man op korte termijn worden aangehouden.

Gordel om, ook achterin

ODIJK- In het kader van de actie 'Gordel om, ook achterin', heeft het Verkeershandhavingsteam van de Verkeerspolitie Utrecht op dinsdag 3 april tussen 11.00 uur en 12.00 uur een controle gehouden op de Schoudermantel. Er werden 98 personen gecontroleerd. In totaal werden vijf overtredingen begaan.

Motorrijder zwaargewond

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op dinsdag 3 april raakte een motorrijder gewond bij een verkeersongeval.

Rond 14.30 uur kwam een 44-jarige motorrijder uit Wijk bij Duurstede op de kruising van de Landscheidingsweg en Langbroekerweg in botsing met een 29-jarige automobilist uit Cothen. De automobilist reed de kruising op en verleende geen voorrang aan de motorrijder die rechtdoor richting Doorn wilde rijden. Een botsing was het gevolg en de motorrijder belandde in een greppel. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het UMC. Verschillende getuigen werden gehoord en de automobilist werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.