Gemeente Rotterdam

Minister Vogelaar (Wijken, Wonen en Integratie) maakte onlangs een lijst met 40 probleemwijken bekend die de komende jaren extra aandacht krijgen van het kabinet. Rotterdam is met zeven wijken lijstaanvoerder.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de minister haar 'wijkentoer' op maandag 26 maart begon in Rotterdam. Tijdens die wijkentoer wil de minister zelf zien hoe zij samen met gemeenten en andere partijen invulling kan geven aan haar ambitie: van probleemwijk naar prachtwijk. Eigenlijk begond het werkbezoek overigens al de avond van tevoren.

De minister logeerde in de gemeentelijke modelwoning van DSV aan de Beukelaerstraat. In het programma van het bezoek van de minister op maandag kwamen verschillende thema's aan bod, zoals wonen, werken, veiligheid en leren. De minister sprak met veel verschillende mensen in de wijk. Alleen bij haar bezoek aan ondernemers op de Beijerlandselaan mochten de media over haar schouder meekijken.

Dagelijks bestuurder van de deelgemeente Feijenoord Dagmar Oudshoorn (1e foto links) en Stadsmarinier René Eldering (1e foto rechts) bezoeken met minister Vogelaar (1e foto midden) ondernemers op Beijerlandselaan.