Asset Control kondigt investering van Fidelity Ventures .....


04.04.2007 / 11:06 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Asset control international

Asset control international

Asset Control kondigt investering van Fidelity Ventures aan, benoemd Phil Lynch tot CEO en koopt tegelijkertijd TAP Solutions

NEW YORK en AMSTERDAM, April 4 /PRNewswire/ --


- Onderneming klaar voor volgende fase van groei tot versterking van internationaal leiderschap in de levering van Data Access en Management oplossingen aan financiële handelsmaatschappijen van elk formaat

Asset Control, de leidinggevende leverancier van Centralized Data Management(TM) (CDM) oplossingen aan de financiële dienstverleningsindustrie, maakte vandaag bekend dat Fidelity Ventures een meerderheidsbelang in de onderneming heeft verworven.

De onderneming deelde tevens mede dat Phil Lynch, voormalig CEO van Reuters Americas en vennoot van Fidelity Ventures, Ger Rosenkamp als CEO en als president zal opvolgen. Lynch zal zich richten op de komende groeifase. Rosenkamp, die de onderneming in 1991 stichtte en onder zijn leiding heeft uitgebouwd tot huidige marktleider, zal bij Asset Control betrokken blijven, in de functie van Voorzitter van de Raad van Bestuur. Bovendien heeft Asset Control tegelijkertijd het in Vancouver gevestigde TAP Solutions Inc.
gekocht; een onderneming die in data accessibility software voor financiële dienstverleningsbedrijven is gespecialiseerd en daarmee toegang heeft tot het Microsoft(R) technologiepakket. Hiermee kan Asset Control zijn markt uitbreiden tot firma's van elke grootte.

"Gezien het snelgroeiende belang van data management is de timing voor deze investering met Fidelity Ventures juist", aldus Ger Rosenkamp. "Ik ben trots op het Asset Control team en wat ze hebben gepresteerd. Dit is een belangrijke stap voor ons indrukwekkend klantenbestand, onze werknemers en de onderneming. Het was niet nodig om aandelenkapitaal aan te spreken, maar we geloven dat Fidelity Ventures de ideale investeringspartner is om Asset Controls leidende rol op de markt te doen accelereren en op een nieuw, hoger niveau te brengen. Ik ben bijzonder verheugd dat Phil Lynch, een zeer gekwalificeerde veteraan in onze industrie, mij opvolgt als CEO."

Anne Mitchell, partner van Fidelity Ventures, die in de directie van Asset Control zal plaatsnemen, voegde toe: "Asset Control heeft op korte termijn fenomenale mogelijkheden om te groeien en we zullen onze wereldwijde go-to-market middelen aanspreken om ervoor te zorgen dat dit werkelijkheid wordt. Voortbouwend op onze bestaande relatie met Phil, waarin we met Ger en het management team als partners zullen samenwerken, geloven wij dat Asset Control klaar is om zijn leidende rol in the financiële wereld wereldwijd uit te bouwen." Simon Clark, eveneens partner van Fidelity Ventures, zal ook zitting nemen in de Raad van Bestuur.

Nieuwe leiderschapsstructuur

Phil Lynch is een begaafde chief executive met substantiële ervaring in de financiële dienstverleningssector. Van 2001 tot 2005 heeft Phil Lynch, als CEO van Reuters Americas Inc., de firma helpen uitbouwen tot een bedrijf met een breed bestand van klantgerichte financiële dienstverleningsinformatie en transactie dienstverlening. Als vennoot van Fidelity Ventures ziet hij Asset Control als de meest veelbelovende, opkomende financiële technologie onderneming.

Volgens Lynch: "De wereldmarkt voor data management systemen groeit snel en Asset Control is uitermate goed gepositioneerd om van deze kans gebruik te maken. Asset Control onderscheidt zich, als het om tevredenheid van klanten gaat en heeft een solide reputatie opgebouwd als een bedrijf dat levert. Dat is voor mij heel belangrijk om op te kunnen bouwen.

Aankoop versterkt marktpositie

Om zijn leidende positie uit te bouwen heeft Asset Control via een gelijktijdige stap het in Vancouver gevestigde TAP Solutions aangekocht, een Microsoft(R) Gold gecertificeerde partner. Dit zal Asset Control's veelomvattende pakket versterken met aantrekkelijke opties voor bedrijven van elke grootte in de financiële dienstverleningssector. TAP's topproduct, de TAPMaster(TM), biedt een modulair product aan, gebaseerd op state-of-the-art technologie van Microsoft(R), waarmee plug-and-play toegang wordt verkregen tot een brede reeks van dataverkopers en business applicatie leveranciers.

Rosenkamp zei: "Deze aankoop brengt de beste data managementoplossingen in de industrie tezamen en versterkt onze positie als leidende leverancier van Centralized Data Management oplossingen aan buy and sell-side firma's, groot en klein, als mede aan marktgerichte infrastructurele ondernemingen wereldwijd. Met de inlijving van TAPMaster(TM) in Asset Controls bestaande, geïntegreerde enterprise-wide data aanpak met flexibele en betrouwbare software oplossingen, bieden wij nu een complete productlijn aan die aan de eisen van alle marktsegmenten voldoet."

Over Fidelity Ventures

Fidelity Ventures investeert in technologiebedrijven in de "Go-To-Market" fase. Zijn 40-jaar lange staat van dienst omvat honderden succesvolle investeringen in consumenten-,communicatie-, systeem- en software markten. Fidelity Ventures onderscheidt zich door het vermogen om marktacceptatie van de aanbiedingen van de bedrijven in zijn portfolio te versnellen en door een wereldwijd netwerk van betrouwbare, ervaren technologie en business executives. Fidelity Ventures beheert meer dan $800 miljoen vanuit kantoren in Boston en Londen. Zusterfonds Fidelity Asia Ventures beheert meer dan $220 miljoen vanuit Sjanghai en Hongkong. Voor meer informatie, bezoek www.fidelityventures.com

TAP Solutions

TAP Solutions levert gebruiksklare hoge prestatie softwaretools voor de aankoop, management en plaatsing van markt en referentie data in de kapitaalmarkt. TAPMaster(TM) is een compleet data managementplatform, dat financiële dienstverleners helpt om hun onkosten omlaag te brengen. Dat tevens voldoet aan de vereiste regelgeving en nieuwe bronnen van inkomsten genereert. Naast wereldwijde investeringsbanken zijn o.a. Abel/Noser, Mizuho Securities, Olayan Investment Management en Solera Group klanten. Voor meer informatie ga naar www.tapsolutions.com.

Over Asset Control

Asset Control is 's werelds leidende leverancier van Centralized Data Management (CDM) aan firma's in de financiële sector. Met een volledige reeks van interne en uitbesteedde opties biedt Asset Control Total Data Management(TM) (TDM) aan, een hybride aanpak van data management. De selectie van ontwikkelinstrumenten, kant en klare software oplossingen en uitbesteedde diensten stellen gebruikers in staat om hun investeringsdata te optimaliseren, voor efficiëntie, kostenbeheer, gereduceerd operationeel risico en toegenomen waarde van hun data.

De reeks producten van Asset Control, afgeleid van het robuuste en betrouwbare framework AC Plus(R), omvat dataoplossingen die marktrisico aanpakken, kredietrisico van de tegenpartij, veiligheidsmaster, onderzoek en bedrijfsacties, alsmede wereldwijde dataverwerking en administratie. Bij het behandelen van data van verkopers en interne systemen verzamelen, valideren, normaliseren en consolideren deze oplossingen data in gezuiverde samengestelde "Golden Copy(R)" reeksen voor zakelijk gebruik.

Klanten zijn Abbey National, ABN AMRO, Allied Irish Banks PLC,

Barclays Capital, Barclays Global Investors, Bayerische Landesbank, BBVA, Commerzbank, Convexity Capital Management, E(x)TRADE Securities, LLC, IBM (Dresdner Bank), Grupo Santander, Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, ING, LCH.Clearnet, Robeco Groep, Société Générale, Standard Bank, Standard Chartered, Union Investment en Wachovia Corporation alsmede een zeer grote, wereldwijde energiegroep. Asset Control, opgericht in 1991 is een privé onderneming met activiteiten in Londen, New York en Nederland.

Bezoek voor meer informatie www.asset-control.com.

(c) 2007 Asset Control. Asset Control, Centralized Data Management,

Golden Copy, en AC Plus zijn registreerde handelsmerken. Total Data Management en TAPMaster zijn handelsmerken van Asset Control. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Contact:

Contact: Asset Control Media Relations: DeAnne Merey, T +1-212-445-1076, M
+1-646-785-9594, dmerey@asset-control.com, Fidelity Ventures Media Relations:+1-617-563-5800; New York, USA, +1-212-445-1076; Amsterdam, Nederland,
+31-(0)-512-389-100; Beetsterzwaag, Nederland +31-(0)-512-389-100; Londen, Verenigd Koninkrijk, +44-(0)-20-7743-0320; Vancouver, Canada, +1-604-683-4563