Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 14

(04-04-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om bouwvergunning 1e fase ontvangen van:
- De heer G. Voordendag voor het renoveren van de verdieping in de woning op het perceel Oude Havenweg 4 te Strijen (ontvangen 29 maart 2007).

Aanvraag om bouwvergunning 2e fase ontvangen van:
- De heer F. Brökling voor het geheel oprichten van een bedrijfsruimte op het perceel Handelstraat 2 te Strijen (ontvangen 28 maart 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Beleid misbruik en oneigenlijk gebruik gemeentelijke regelgeving: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat de gemeenteraad van Strijen in zijn vergadering van 27 maart 2007 een beleidsnotitie heeft vastgesteld met betrekking tot het voorkomen en bestrijden van misbruik en oneigenlijk gebruik van gemeentelijke regelgeving.
De beleidsnotitie treedt in werking de dag na deze bekendmaking en ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage bij het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Nota Inkoop- en Aanbestedingsbeleid:
Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat de gemeenteraad van Strijen in zijn vergadering van 27 maart 2007 een beleidsnota heeft vastgesteld met betrekking tot inkoop en aanbesteding. De beleidsnota treedt in werking de dag na deze bekendmaking en ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage bij het bureau ROWM in het gemeentehuis.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- L.J. Kamp voor het gedeeltelijk vergroten van een dakkapel op het perceel Mookhoek 26 te Strijen (verzonden 4 april 2007).
- E.A.A. van den Heuvel voor het plaatsen van een berging op het perceel Prins Hendrikstraat 30 te Strijen (verzonden 5 april 2007).

Een vergunning verleend voor het organiseren van een evenement aan:
- M. de Vlaming, Willem de Zwijgerstraat 1 te Strijen voor het organiseren van een schuurfeest op 23 juni 2007 op de locatie Strijensedijk 3 te Mookhoek (verzonden 4 april 2007).

Een vergunning voor het plaatsen van driehoeksborden verleend aan:
- Outdoor Media Groep B.V., Johan van Zwedenlaan 2 te Groningen voor het plaatsen van 5 driehoeksborden in de gemeente Strijen voor de aankondiging van de campagne "Autoshow Dordrecht" van 11 april tot en met 24 april 2007 (verzonden 3 april 2007).

- V.V. Strijen, G.J. Klingens, Spui 28 te Strijen voor het plaatsen van 15 driehoeksborden in de gemeente Strijen voor de aankondiging van "Golden Earring op 16 juni 2007 op het sportterrein van V.V. Strijen" van 7 mei tot en met 18 juni 2007 (verzonden 4 april 2007).

Een vrijstelling van het sluitingsuur verleend aan:
- Restaurant Pinokkio, de heer D. van Kralingen, Boompjesstraat 5 te Strijen voor de nacht van 14 april 2007 op 15 april 2007. De horecagelegenheid mag tot 03.00 uur geopend zijn (verzonden 5 april 2007).

De kennisgeving voor het houden van een incidentele festiviteit goedgekeurd aan:

- Restaurant Pinokkio, de heer D. van Kralingen, Boompjesstraat 5 te Strijen voor de nacht van 14 april 2007 op 15 april 2007 (verzonden 5 april 2007).

Een ontheffing voor het ten gehore brengen van muziek verleend aan:
- M. de Vlaming, Willem de Zwijgerstraat 1 te Strijen voor het ten gehore brengen van muziek op het schuurfeest op 23 juni 2007 op de locatie Strijensedijk 3 te Mookhoek (verzonden 4 april 2007).
- Café de Steeg voor het gebruik van geluidsapparatuur in de nacht van 7 april op 8 april 2007 (verzonden 5 april 2007).

Een vergunning voor het innemen van een standplaats verleend aan:
- De Kaas-Sensatie, de heer J. Kramp, Van Esscheplantsoen 39 te Strijen voor het innemen van een standplaats op het Kerkplein te Strijensas in het jaar 2007 (verzonden 4 april 2007).

Een vergunning voor het exploiteren van een terras verleend aan:
- Café De Vertraging, Jaagpad 5 te Strijen (verzonden 4 april 2007).

Een vergunning voor het hebben van een voorwerp in het openbaar water verleend aan:

- Café De Vertraging, Jaagpad 5 te Strijen voor het hebben van terrasponton(-boot) in de Strijense Haven tegenover het café (verzonden 4 april 2007).

Een vergunning voor het exploiteren van een horecabedrijf verleend aan:

- Eetcafé `t Tramhuys, Achterstraat 2-4 te Strijen (verzonden 4 april 2007).

Een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet verleend aan:

- Eetcafé `t Tramhuys, Achterstraat 2-4 te Strijen (verzonden 29 maart 2007).

Een vergunning op grond van artikel 30c van de Wet op de Kansspelen voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in het jaar 2007 verleend aan:

- Café De Vertraging, Jaagpad 5 te Strijen (verzonden 5 april 2007).
- Chinees Restaurant Indrapoera, Marijkestraat 1a te Strijen (verzonden 5 april 2007).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.