Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen, 04-04-2007

Medicijnen verloren
ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een man in het centrum van Assen zeven strippen met methadonpillen verloren. Dit is gebeurd in de omgeving van het Forum. Vooral voor kinderen kan het innemen van deze pillen gevaarlijk zijn. Als de pillen gevonden worden kan men die inleveren bij politie, huisarts of apotheek. (07-127600)

220,- boete voor doorrijden na aanrijding
RODEN Door een oplettende getuige kon de politie dinsdagmiddag de bestuurder van een auto opsporen die na een aanrijding was doorgereden. De man reed op de Ceintuurbaan Noord in Roden met zijn auto de spiegel van een geparkeerde auto af. Zonder te stoppen reed hij door. Een getuige zag dit en noteerde het kenteken. De man verklaarde tegenover de politie dat hij moest uitwijken voor een andere auto en niet was gestopt omdat zijn eten thuis op hem stond te wachten. Justitie trakteerde hem op een boete van 220,-. Als hij die betaald voorkomt hij verdere strafvervolging.

519 snelheidsovertreders bekeurd op de A-28
BEILEN Tijdens een radarcontrole op de A-28 tussen Beilen en Assen zijn dinsdag 519 automobilisten bekeurd. I.v.m. wegwerkzaamheden geldt op dit stuk autosnelweg tijdelijk een maximumsnelheid van 70 km/uur. In totaal passeerden tijdens de controle 6370 autos. Er werd geflitst vanaf 77 km/uur.

Nog meer verkeerscontroles
ASSEN/HOOGHALEN In Assen zijn dinsdag tijdens verkeerscontroles op een aantal doorgaande wegen tien automobilisten bekeurd. Vijf keer voor het niet dragen van de autogordel, twee keer omdat geen rijbewijs getoond kon worden en de andere drie voor het rijden zonder APK, met een aanhanger zonder hulpkoppeling en met een aanhanger zonder goede verlichting.

Bij een snelheidscontrole met de lasergun zijn dinsdagmiddag op de Zwiggelterweg in Hooghalen zes automobilisten bekeurd voor overschrijding van de maximumsnelheid (80 km/uur). De overtreders reden tussen de 95 en 100 km per uur.

Gestolen fiets teruggevonden
MEPPEL De politie hield dinsdagmiddag op de Kleine Oever in Meppel een 18 jr. jongen uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets dan wel heling. De bewuste fiets is eigendom van een 44 jr. inwoner van Meppel. Maandag is zijn fiets gestolen. Dinsdagmiddag zag hij deze staan op de Kleine Oever. Hij bleef wachten bij de fiets. Toen de aangehouden jongen de fiets wilde meenemen hield de eigenaar hem tegen en belde de politie. Na verhoor is de jongeman in vrijheid gesteld. Hoewel de jongen de diefstal ontkent maakt de politie proces-verbaal op. (07-127495)

Gereedschap uit nieuwbouwwoning gestolen
EELDERWOLDE Uit een in aanbouw zijnde woning aan de Adriana Beringlaan in Eelderwolde is in de nacht van maandag op dinsdag voor ongeveer 1200,- aan gereedschap gestolen. Men brak een deur open om binnen te komen. Het bouwbedrijf dat de woning bouwt mist o.a. twee tegelsnijmachine en een haakse sluiper. (07-127449)

Inbraken
UFFELTE In de nacht van maandag op dinsdag is in Uffelte vier keer ingebroken. Dit gebeurde bij een bedrijf aan de Rijksweg, de basisschool en de kantine van de korfbalvereniging aan de Schoolstraat en het dorpshuis aan de Vijverlaan. Men kwam steeds binnen door een raam of deur open te breken. De buit was steeds gering (kleingeld). Doordat binnen in de gebouwen ook deuren en kasten zijn opengebroken is de schade in alle gevallen vele malen groter.

Boete voor winkeldiefstal
EMMEN In een winkel aan de Statenweg in Emmen zijn dinsdagmiddag een 48 jr. vrouw uit Emmen en haar 13 jr. zoon betrapt op winkeldiefstal. Ze namen voor zon 16,- weg aan boodschappen. Medewerkers van de winkel hielden de dieven aan. De vrouw kreeg op het politiebureau een boete van 130,-. Wat voor straf de jongen krijgt wordt nog nader besproken met justitie. (07-127410)

Aangehouden na huiselijk geweld
ASSEN De politie hield dinsdagavond in zijn woning in Assen een 39 jr. man aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. Deze raakte daarbij gewond aan een arm en het gezicht. Ze is daaraan door medewerkers van de ambulancedienst behandeld. De man is ingesloten voor nader onderzoek. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk geweld.

Geheime zender uit de lucht gehaald
KLAZIENAVEEN De politie assisteerde dinsdagmiddag controleurs van het Agentschap Telecom bij het uit de lucht halen van een geheime zender. Een 21 jr. man zond uit (naam zender niet bekend) vanuit de garage naast zijn woning aan de Langestraat in Klazienaveen. De zender is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dirk Neef is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.