Gemeente Beek


Extra geld voor mensen met uitkering èn een bijverdienste

Goed nieuws voor mensen die langer dan vijf jaar een bijstandsuitkering hebben.

De kans dat ze een extraatje krijgen is iets groter. De gemeente Beek heeft besloten dat ze over de afgelopen drie jaar alsnog de zogenoemde langdurigheidstoeslag kunnen krijgen als ze iets hebben bijverdiend. De gemeenten Stein, Schinnen en Sittard-Geleen zullen binnenkort volgen.

De uitbetaling is mogelijk omdat de landelijke regels zijn versoepeld; aldus wethouder Thijs van Es. Eerder verviel de toeslag voor uitkeringsgerechtigden die iets bijverdienden. Nu mogen ze tot 764 euro per jaar incasseren. De toeslag voor mensen die langere tijd een uitkering krijgen is 478 euro per jaar voor gehuwden; 430 euro per jaar voor alleenstaande ouders en 336 euro per jaar voor alleenstaanden.

In Beek kregen de afgelopen drie jaar 42 mensen geen toeslag omdat ze iets hadden bijverdiend. De gemeente gaat deze mensen alsnog benaderen over het mogelijke extraatje. Mocht u niet benaderd zijn, maar denkt u toch in aanmerking te komen? Meld u dan bij de afdeling Werk en Inkomen, balie dagelijks van 9.00-10.00 uur, telefonisch dagelijks van 9.00-12.30 uur op tel: 046-4389222.