Persberichten Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 04-04-2007

Slingerende Belg

ABCOUDE In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 april werd het slingeren van een automobilist niet veroorzaakt door alcohol.

Rond 01.45 uur werden agenten op de Rijksweg A2 ingehaald door een Belgische automobilist. Daarbij zagen de agenten dat de automobilist met zijn gsm op het stuur aan het sms-en was. Ook viel het de agenten op dat de man erg slingerend reed. De automobilist, een 56-jarige man uit Vilvoorde, werd aan de kant gezet. Er bleek geen alcohol in het spel te zijn, maar kennelijk werd zijn stuurgedrag zwaar beïnvloed door het sms-en.

De automobilist werd naar het politiebureau begeleid. Nadat hij de bekeuring van 130,- contant had afgerekend, mocht hij zijn weg vervolgen.

Snelheidscontrole

MIJDRECHT De politie heeft op dinsdag 3 april van 19.00 uur tot 21.00 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N201 gehouden. In die tijd passeerden 1373 voertuigen de radar, 15 van hen reden sneller dan de toegestane 80 km/u. De topper was 102 km/u.

Vernieling

MAARSSEN Twee jongens werden op dinsdag 3 april aangehouden op verdenking van vernieling.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat enkele jongelui in de tunnel tussen het Zebraspoor en het Zwanenkamp straatverlichting zouden vernielen. Op het Zebraspoor troffen agenten 4 meisjes en 3 jongens aan. Zij wisten van niets en naar hun zeggen waren de verdachten op fietsen weggereden.

De agenten spraken vervolgens met een getuige en die gaf aan dat de verdachten zich wel in het groepje van zeven jongelui bevonden. Daarop gingen de agenten terug naar het groepje. Na enig aandringen, gaven twee van hen toe wel vernielingen te hebben gepleegd. Zij hadden met een steen tegen een metalen deur in de tunnel gegooid. Daarbij waren een zestal deuken in de deur ontstaan.

De jongens, 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, werden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Voor afhandeling via een alternatieve straf wordt de zaak overgedragen aan Bureau HALT.