Provincie Noord-Holland

Datum

4-4-2007

Onderwerp

Provincie steunt Noord-Hollandse poppodia

Martine Hartog

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland stellen zowel in 2007 als in 2008 een bedrag van 113.400,- ter beschikking voor poppodia in Noord-Holland. Voorwaarde is onder meer dat de provinciale subsidie ten goede komt aan Nederlandse en Noord-Hollandse popmuziek. Dit staat in het besluit, dat het college deze week heeft genomen.

Doel van de provinciale subsidie is om nieuwe, minder bekende muziekmakers en minder gangbare producties de kans geven zich te profileren aan een breed publiek. Dit voorkomt eenzijdige programmering en verschraling van het muziekaanbod en draagt tevens bij aan de professionalisering van de Noord-Hollandse poppodia.

Om voor een subsidie in aanmerking te komen, moet een podium erkend zijn als kernpodium. Dat wil zeggen dat een poppodium aan een aantal voorwaarden moet voldoen op het gebied van management, organisatie, administratie en publiciteit. Oftewel, het moet gaan om een kwalitatief goed georganiseerd poppodium, dat bovendien regelmatig Nederlandse bands programmeert.

Poppodia die in aanmerking komen voor een provinciale subsidie:
1. Stichting Atlantis Podium ten behoeve van het poppodium Atlantis in Alkmaar ( 14.234,-)

2. Stichting Jeugd en Jongeren Heiloo ten behoeve van het poppodium Buk Buk in Heiloo ( 11.668,-)

3. Stichting De Kade ten behoeve van het podium De kade in Zaandam ( 15.354,-)

4. Stichting Pop West-Friesland voor het poppodium R 17 in Bovenkarspel ( 10.620,-)

5. Stichting Netwerk ten behoeve van het poppodium Manifesto in Hoorn ( 10.620,-)

6. Stichting Poppodium Amstelveen ten behoeve van het poppodium P 60 in Amstelveen ( 19.926,-)

7. Stichting Patronaat ten behoeve van het poppodium Patronaat in Haarlem ( 30.978,-)

De subsidie wordt na goedkeuring van Provinciale Staten aan de verschillende poppodia ter beschikking gesteld. De podia moeten jaarlijks een inhoudelijk en financieel verslag indienen, waarin ze een verantwoording moeten geven van de inzet van de provinciale subsidie.