Persberichten Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 04-04-2007

Gewonde bij overval

IJSSELSTEIN - Een man raakte op dinsdagavond 3 april gewond bij een overval. Eén verdachte werd aangehouden.

Rond 22.20 uur kreeg de politie de melding van een gewapende overval op een woning aan de Haanderik. De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse. Op ongeveer 100 meter afstand van de woning waar de overval zou hebben plaatsgevonden, troffen agenten een 32-jarige man uit IJsselstein gewond op straat aan. De man bleek vanaf de tweede verdieping uit een raam te zijn gesprongen.

Het slachtoffer verklaarde dat twee gewapende mannen de woning waren binnengedrongen en kort daarna via de achterkant van de woning waren gevlucht.

Door agenten werd de omgeving van de woning afgezet en werd aan de hand van het signalement een onderzoek naar de verdachten gestart. Door een getuige werd gemeld dat de mogelijke verdachte op de Noord-IJsseldijk werd gezien. Deze verdachte werd herkend als een bewoner van een nabijgelegen woning.

Door agenten werd de voor- en de achterzijde van deze woning afgezet en werd de komst van een Arrestatieteam verzocht. Nog voordat het AT ter plaatse was, kwam de verdachte uit zichzelf uit de woning. De man, 18 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. In de woning werd een onderzoek ingesteld, maar de tweede verdachte werd daar niet aangetroffen.

In de omgeving werd de zoektocht naar de tweede verdachte voortgezet. Daarvoor waren ook politie-eenheden van de districten Rijn & Venen en Stad Utrecht ter plaatse gekomen. Tevens werd gebruik gemaakt van een politiehond en van een helikopter van het KLPD. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen.

De gewonde man was in angst dat de overvallers hem of zijn familie iets aan zouden doen uit een zolderraam gesprongen, om zo de politie te kunnen waarschuwen. Door zijn sprong liep hij enkele botbreuken op en is in het ziekenhuis opgenomen.

Het onderzoek naar wat zich precies in de woning heeft afgespeeld en naar de aangehouden en ontkomen verdachte wordt voortgezet.

Getuigen die op dinsdagavond 3 april iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Haanderik of Noord IJsseldijk in IJsselstein, of informatie hebben over deze overval of de daders, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bromfietscontrole

HOUTEN Op dinsdag 3 april werd een bromfietscontrole gehouden. En passant werden ook nog meerdere autos gecontroleerd.

De controle vond plaats op de Oud Wulfseweg van 15.15 uur tot 18.00 uur en van 19.45 uur tot 20.45 uur. In totaal werden 34 brom- en snorfietsen en 13 autos aan een controle onderworpen. Dit resulteerde in 45 bekeuringen, onder andere voor: voeren mistverlichting (4), geen gordel (5), te hard rijden (5), lekke uitlaat (2), geen helm (3), niet verzekerd (2) en negeren geslotenverklaring (3).

Veel te jong

NIEUWEGEIN Een 11-jarig meisje bestuurde op dinsdag 3 april onder begeleiding een auto.

Rond 15.50 uur kreeg de politie de melding dat een wel zeer jeugdige jongedame achter het stuur van een auto zou zitten en op het Van Herwijnenplantsoen. Een motoragent ging ter plaatse en zag daar inderdaad een auto rijden. Achter het stuur zat een man met op zijn schoot een klein meisje dat het stuur vasthield.

De agent sprak hen aan. De man bleek 38 jaar oud te zijn en afkomstig uit Nieuwegein, het meisje was zijn 11-jarige dochter. Gezien de gevaarzetting van het gedrag van de vader is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Van een getuige hoorde de agent dat vlak daarvoor het meisje ook alleen achter het stuur had gezeten, met pa op de bijrijdersstoel. De vader had daarbij met zijn linkerbeen gas gegeven, terwijl het meisje stuurde. Naar zeggen van de getuige waren zij daarbij bijna ergens tegen op gebotst.