Saxion Hogescholen
BR>

vr 30 maart 2007

Saxion-afgestudeerde wint Gouden Spatel

De Gouden Spatel, de prijs voor de beste chemische afstudeerscriptie in het hbo, is gewonnen door Janneke Ogink, afgestudeerd aan de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van de Saxion Hogescholen in Deventer. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV). Tijdens een officiële uitreiking ontvangt de winnaar een `Gouden Spatel', een oorkonde en een geldbedrag van EUR1000,-.

In de scriptie van Janneke Ogink wordt op heldere wijze het onderzoek beschreven dat zij gedurende haar afstudeerstage heeft uitgevoerd in de onderzoeksgroep van dr. K. Jalink aan het Nederlands Kanker Instituut. Centraal in het onderzoek van deze groep staat de bestudering van de processen die optreden in levende cellen als reactie op prikkels van buitenaf, zoals bijvoorbeeld hormonen. Als argumentatie voor de toekenning van de Gouden Spatel aan Janneke Ogink werd met name de hoeveelheid werk, de veelzijdigheid, de kwaliteit en de inzet genoemd.

De opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoekis gericht op onderzoeken van moleculaire processen in de lichamen van mensen, dieren en planten. De opleiding is te volgen in zowel Deventer als Enschede, waar gelijkwaardige programma's worden doorlopen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------