Koninklijke Nederlandse Schaakbond

De Nederlandse sport ontvangt EUR 44 miljoen van De Lotto

Op maandag 26 maart ontving NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra de jaarlijkse afdracht van De Lotto (Stichting Nationale Sporttotalisator) uit handen van Lotto-ambassadeur Robert ten Brink. Over het jaar 2006 ontving NOC*NSF een bedrag van ruim EUR 44 miljoen wat ten goede komt aan de topsport, amateursport en breedtesport. De Lotto is na de overheid de grootste structurele financier van de sport. Een groot deel van deze inkomsten gaat naar de 90 aangesloten sportbonden en verenigingen, waaronder de KNSB.

NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra: 'Dankzij de jaarlijkse Lotto-bijdrage kunnen wij de sport zo laagdrempelig mogelijk houden. Een groot deel van deze inkomsten wordt door de 90 aangesloten sportbonden en verenigingen gebruikt voor de organisatie van competities, trainings- en wedstrijdprogramma's van zowel professionele sporters als amateurs. Deze bondszaken, waarvan het merendeel zich achter de schermen afspeelt, zijn van levensbelang voor de (verenigings)sport. Zonder de bijdrage van de Lotto zouden de kosten door alle verenigingsleden gezamenlijk opgebracht moeten worden en zou de contributie per lid flink omhoog moeten gaan. Elke sporter en supporter moet weten: Kies je voor Lotto, kies je voor de sport'.

Al 46 jaar komen de opbrengsten van Lotto, Toto en Krasloten, de drie producten van De Lotto na aftrek van het vele prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Hiervan gaat ruim 70% naar NOC*NSF. In totaal is in de afgelopen 46 jaar ruim EUR 1,5 miljard afgedragen aan goede doelen, waarvan EUR 1,1 miljard naar de sport en EUR 419 miljoen aan goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid.

---

Europees Kampioenschap in Dresden van start gegaan

In Dresden is op dinsdag 3 april het individueel Europees Kampioenschap van start gegaan. De Nederlandse afvaardiging begon goed. Bij de mannen wonnen alle topspelers. Bij de vrouwen waren er overwinningen voor Peng en Schuurman.

Het is op de website van het toernooi even zoeken, maar als u op deze link klikt komt u direct bij de indelingen en uitslagen terecht. Het toernooi duurt tot zaterdag 14 april. Eventuele tiebreaks worden op zondag 15 april gespeeld.

---

Plaatsingslijsten van april gepubliceerd

De plaatsingslijsten van april zijn gepubliceerd. U kunt deze bekijken door hier te klikken.

---