Gemeente Rotterdam

Op maandag 2 april waren minister Donner en staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op werkbezoek in Rotterdam.

Zij bezochten het Leren en Werken-project Droogdok voor innovatie op het voormalige RDM-terrein op Heijplaat. Daar zijn onder meer de Hogeschool Rotterdam, het Albeda College en verschillende bedrijven bezig een grote fabriekshal te herinrichten om leerlingen duale trajecten aan te kunnen bieden.

Duale trajecten zijn opleidingen die leren en werken combineren. Voor veel leerlingen is dit een interessante onderwijsvorm. De scholen en werkgevers hopen dan ook op deze manier de instroom in technische opleidingen te bevorderen en de doorstroom van MBO naar HBO te vergemakkelijken.

In de brochure Duaal leren werkt in Rotterdam vindt u een verslag van het project Leren en Werken in Rotterdam. Hierin worden zes succesvolle projecten uit 2006 besproken. Het bevat tevens de contactgegevens van alle projecten die onder de paraplu van Leren en Werken in Rotterdam vallen. Voor meer informatie over het project kunt u terecht bij het Platform voor Beroepsonderwijs.