BMW Nederland


Nieuw BMW 130i Cupteam met Oranje-coureurs

04.04.2007

Een nieuw team met vier bekende rijders neemt dit seizoen deel aan de Nederlandse BMW 130i Cup. In de vier BMW's 130i zullen naast Jan Lammers en Allard Kalff ook Pieter Christiaan en Bernhard jr. van Oranje hun rijkunsten vertonen. Jan Lammers is naast één van de rijders tevens de teammanager. Vanuit zijn racestallen 'Racing for Holland' en 'A1 Grand Prix Nederland' in Katwijk, begeleidt Lammers het nieuwe team. Hij vormt samen met coureur/presentator Allard Kalff het ervaren rijdersduo dat coaching en ondersteuning biedt aan twee racende nieuwelingen. Pieter Christiaan en Bernhard jr. van Oranje worden ingeschreven als 'Racing Team Oranje' in de 2 andere BMW's uit de Katwijkse racestal. Beide heren hebben al de nodige race-ervaring opgebouwd in lange afstandsraces en komen dit seizoen voor het eerst uit in de koningsklasse van de Nederlandse autosport: de BMW 130i Cup.

De start van het seizoen vindt traditioneel plaats tijdens de Paasraces in Zandvoort. Alle teams hebben keihard gewerkt om de nieuwe auto op tijd klaar te krijgen. De nieuwe BMW 130i Cupauto is met behulp van een nieuwe racekit enkele seconden per ronde sneller dan de auto's van vorig seizoen. De kampioen van het debuutseizoen Jan-Joris Verheul zal in 2007 zijn titel verdedigen tegen topcoureurs als Ricardo van der Ende en Tim Coronel. Hoogtepunt van het seizoen wordt het WTCC weekeinde van 5 en 6 mei op Zandvoort, waarin de Nederlandse top van de toerwagenracerij zijn kunnen kan tonen in het bijzijn van de fabrikantenteams die deelnemen aan het fameuze World Touring Car Championship.

Het seizoen 2007 bestaat uit 7 raceweekeinden, met in totaal 14 races die allen meetellen voor het Nederlands Kampioenschap. De definitieve kalender ziet er als volgt uit:

Datum Circuit Benaming
9 april Zandvoort Paasraces
6 mei Zandvoort WK toerwagens (WTCC)
28 mei Zandvoort Pinksterraces
8 juli Assen Dutch Power Pack
5 augustus Zolder (B) Dutch Power Pack
2 september Zandvoort Trophy of the Dunes
21 oktober Zandvoort Finaleraces

Kijk voor nadere informatie op www.bmw130icup.nl en www.circuit-zandvoort.nl.