Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 4 april 2007

Fabchannel.com lanceert eigen kanaal op Joost

Fabchannel stelt concerten beschikbaar via eerste wereldwijde internet TV platform

Het eerst wereldwijde online TV distributie platform, Joost, bundelt krachten met 's werelds #1 online concertzender Fabchannel.com. Vandaag startte Fabchannel een eigen kanaal op Joost, waarop concerten van o.a. Stereophonics, Bloc Party, Madness en Cold War Kids te zien zullen zijn.

Exclusief op Joost start Fabchannel een serie 'The Best Of Fab' programma's. In deze serie licht Fabchannel in 20 minuten een selectie van de beste live momenten uit het Fabchannel archief. "Dit plan lag al jaren op de planken, maar door de onvoordelige programmering die nationale televisie ons bood, vaak pas na 12 uur 's nachts, is het er nooit van gekomen. Daarnaast zouden we zelfs nog geld bij moeten leggen. Nu bereiken wij een wereldwijd publiek en ontvangen inkomsten uit de commercials." Zegt Justin Kniest, CEO van Fabchannel.

Joost, dat de laatste beta fase ingaat, combineert het beste van TV met het beste van het Internet. De beleving van TV wordt gecombineerd met de keuze, controle en flexibiliteit van het web. Joost biedt internet gebruikers een gratis on demand video platform in broadcast kwaliteit.

"Wij zijn zelf al jaren bezig met de ontwikkeling van interactieve videoplayers. Een player zoals die van Joost hadden wij zelf niet beter kunnen maken." Zegt Kniest. "De manier waarop video wordt aangeboden en gecombineerd met interactieve mogelijkheden sluit naadloos aan bij hoe wij Internet TV zien. Joost zal voor een grote doorbraak zorgen in het online TV en video kijken."

Fabchannel biedt al jaren gratis volledige concert registraties aan op het internet. Met ruim 700 volledige concertregistraties is het Fabchannel archief de grootste gratis toegankelijke verzameling concert videos op het internet. Fabchannel heeft tot doel de promotie van (live) muziek. Door de samenwerking met Joost brengt Fabchannel een nog grotere groep muziekliefhebbende internetgebruikers in contact met het beste van Paradiso, Melkweg en The Roxy.

"Fabchannel is een geweldige toevoeging aan ons groeiende muziek aanbod," zegt Yvette Alberdingkthijm, executive vice president van content strategie en acquisitie van Joost. "Via Joost bereiken muzieklabels en initiatieven als Fabchannel nieuwe en, op een dieper niveau, al bestaande fans."

Door de vorige week gesloten overeenkomsten van Fabchannel met de labels Epitaph en Excelsior, is de verwachting dat het aanbod van Fabchannel concerten op Joost snel zal groeien.

Schrijf je in voor een beta account op http://www.joost.com

Over Fabchannel.com:
Fabchannel.com zendt concerten in Paradiso en Melkweg uit over het internet, in beeld en geluid. Met een archief van meer dan 700 volledige concerten is Fabchannel 's werelds grootste live muziekplatform. Op www.fabchannel.com biedt Fabchannel muziekliefhebbers, zowel live als on demand gratis videoregistraties van artiesten zoals Cold War Kids, Duke Special, Stereophonics, Little Man Tate, Bloc Party en Thomas Dybdahl.

Fabchannel vormt een internationaal promotiekanaal voor artiesten en live muziek. Er wordt over de hele wereld veel goede muziek gemaakt, waarvan het merendeel geen aandacht krijgt van de grote media en onopgemerkt blijft bij de liefhebbers. Fabchannel wil bekendheid geven aan die muziek die in de 'conventionele' (radio, tv en gedrukte) media niet aan bod komt, door deze muziek beschikbaar te stellen aan muziekliefhebbers over de hele wereld.

Fabchannel werd in 1999 opgericht vanuit Paradiso. Met vertrouwen in het idee en de hulp van toegewijde vrijwilligers met een passie voor muziek en techniek, groeide Fabchannel uit tot winnaar van de Webby Award voor beste muziek website ter wereld 2006.

http://www.fabchannel.com
http://www.fabchannel.com/blog
http://www.myspace.com/fabchannel
http://www.fabchannel.com/logo