Ingezonden persbericht


persbericht

Hema op zoek naar mislukte foto's

Amsterdam, 3 april 2007

HEMA is op zoek naar de Misluktste Foto van Nederland. Iedereen kan zijn of haar mislukte foto uploaden op een speciale website. Het publiek bepaalt vervolgens, samen met een vakjury, welke foto het mooist mislukt is. De maker van die foto ontvangt de `Misluktste Foto van Nederland Award 2007', en mag een jaar lang gratis foto's afdrukken bij HEMA*.

Door de snelle opkomst van digitale fotografie dreigt de mislukte foto uit te sterven. Mislukte foto's worden vaak al op de camera zelf gedelete, laat staan ooit nog afgedrukt. De tijd dat je je mapje foto's ging halen en verrast werd door een mislukte foto is definitief voorbij. En dat is jammer, vindt HEMA, want mislukte foto's zijn vaak van een onverwachte schoonheid of humor.

Daarom heeft HEMA (in samenwerking met het creatieve jongerenplatform 6pack) een Award in het leven geroepen voor de Misluktste Foto van Nederland. Vijf weken lang kan fotograferend Nederland zijn of haar beste mislukte foto uploaden op de website www.misluktefoto.nl. Uiteraard kunnen bezoekers daar stemmen op elkaars inzendingen. De 30 mooiste en grappigste mislukte foto's gaan door naar de finale.

De foto's van de finalisten drukt HEMA af op canvas doek en deze worden half mei tentoongesteld op een bijzondere locatie in Amsterdam. Een professionele jury kiest vervolgens de winnaar.

HEMA werkte al eerder samen met 6pack (bekend van muziekzender MTV), onder meer met de actie waarin de top vijf van meest gestolen artikelen van HEMA centraal stond.

*voorwaarden worden bekend gemaakt aan de winnaar van de `Misluktste Foto van Nederland Award 2007'

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HEMA
Afdeling Interne Communicatie & PR / Anke Timmer
Frankemaheerd 2
1102 AN Amsterdam
Tel.nr. 020-3114421
Fax nr. 020-3114518
E-mail anke.timmer@hema.nl

Persinformatie
HEMA is opgericht in 1926 in Amsterdam en maakt deel uit van Maxeda. HEMA heeft 296 vestigingen in Nederland, 48 vestigingen in België en 3 vestigingen in Duitsland. De HEMA-formule is ook in dit filiaal van kracht: Het is dé winkel voor dagelijkse boodschappen. Alle artikelen zijn van het eigen HEMA merk met altijd het juiste product tegen de juiste prijs en een eigentijdse vormgeving. En voor alle artikelen geldt een `niet tevreden, geld terug' garantie. HEMA is al jarenlang een van de marktleiders op het gebied van foto's afdrukken.

---- --