Gemeente Winterswijk


Brandweer Winterswijk blikt terug en kijkt vooruit tijdens jaarvergadering

4 april 2007

Winterswijk - In maart heeft de jaarlijkse vergadering van de brandweer plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering werd teruggeblikt op het afgelopen jaar en vooruitgekeken naar het jaar 2007. Brandweer Winterswijk heeft het afgelopen jaar zeker niet stilgezeten; vele malen moesten zij uitrukken. Daarnaast heeft de samenwerking met buurgemeenten in 2006 meer vorm gekregen. Ook in 2007 wordt hier verder aan gewerkt.

Terugblik
In 2006 werd er weer meer dan in 2005 een beroep op de brandweer gedaan. Maar liefst 243 maal. Met op 22 juli een 'topdag', een windvlaag die over Winterswijk raasde, waardoor er op diverse locaties stormschade ontstond. Naast het vele uitrukken, is er ook een start gemaakt om te gaan samenwerken met de gemeenten Berkelland, Oost-Gelre en Aalten. Ook is er een convenant getekend met de gemeente Südlohn. Dit convenant bevat met name afspraken op repressief gebied en het gezamenlijk oefenen.

Blik op de toekomst
Ook werd vooruit gekeken naar het jaar 2007: nu al zijn er ruim 80 meldingen geweest voor de brandweer. In 2007 wordt het oefenen op een iets andere manier georganiseerd en gaat de samenwerking met buurgemeenten verder vorm krijgen.

Tot slot zijn ook in 2006 weer opleidingen afgesloten en werden de volgende diploma's uitgereikt: Brandweerchauffeur: J. Seij, J.W.A. Hesselink, G.R. Veldhuis, F. Lutke Schipholt, D.M. Lamers, R. Siebelink, J.D. Bussman, Brandwacht (manschappen): R. Luikenhuis, E. Woordes, Brandwacht 1e klasse: N. Luikenhuis, R. Lieverdink, M. Doornheim, Hoofdbrandwacht: W.R. Driessen, M.F. J. van Kippersluis, Onderbrandmeester: W.J. Mous, H.W. Goossens,
Brandmeester: F. Kirkenir

De brandweer kan terugkijken op een druk jaar waarvoor de commandant, J. Hesselink, een ieder bedankte en de hoop uitsprak dit jaar weer zo verder te mogen gaan. Op dit moment is de brandweer bezig met werving van enkele nieuwe vrijwilligers, die zij in juli hopen te begroeten.