Ingezonden persbericht


Kiezer wil VVD in Gelders bestuur

De kiezer wil de VVD in het Gelderse provinciebestuur. Dat blijkt uit de verkiezingsuitslag van maart 2007. Toch kiezen PvdA en CDA niet voor de VVD. Dat is onbegrijpelijk en vooral niet best voor het imago van de politiek, meent Gelders VVD-leider Jan Markink.

Bijna een kwart van de aanhang van PvdA en CDA is in maart in Gelderland weggelopen. De VVD verloor geen enkele zetel en mag toch als coalitiepartner opstappen. Fractieleider Jan Markink vindt dat niet fair richting de kiezers. "Van de argumenten van PvdA en CDA om de huidige weg in te slaan, begrijp ik niets. De kiezer spreekt en daar moet je volgens mij naar luisteren."

Verliezers blijven zitten
Volgens CDA en PvdA doet voortzetting van de huidige variant van CDA, PvdA en VVD geen recht aan de huidige verkiezingsuitslag. Voor de VVD is dat onzin. De twee verliezers blijven zitten met hetzelfde aantal gedeputeerden. De VVD die geen zetels heeft verloren, mag vertrekken. De VVD gaat al langer voor een voortzetting van de oude coalitie, eventueel aangevuld met ChristenUnie.

Geen verschillen
Een argument dat PvdA en CDA aanhalen is dat de programmatische verschillen te ver uiteen lopen. Ook dat is onzin. De afgelopen vier jaar zijn bijna zonder rimpeling verlopen. Gelderland is adequaat bestuurd door drie sterke partners. Aan de prioriteiten voor de drie oude coalitiepartijen is weinig veranderd. Jan Markink: "Het was eenvoudig om door te gaan maar men wil het niet. En waarom, dat is ons onduidelijk."

Instabiel bestuur
CDA, PvdA en ChristenUnie hebben samen een kleine meerderheid. Met een kleine meerderheid die er nu komt verwacht de VVD dat Gelderland zeker niet stabieler zal worden bestuurd. Jan Markink: "De spanningen nemen toe door een kleine coalitie en een grote oppositie. Bovendien zijn er tal van thema's waarbij de verschillen tussen CDA, PvdA en ChristenUnie groot zijn. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan oplossen."

VVD laat zich horen
De VVD zal zich de komende jaren laten blijven horen. De VVD wil een Gelderland waarin de burgers ruimte krijgen voor hun plannen en waarin burgers worden gehoord. De VVD nodigt burgers ook uit zich te laten horen. Verder zal de VVD de kwaliteit van wonen, werken, economie, platteland en vervoer nauwlettend blijven volgen, zoals beloofd aan de kiezer. Waar mogelijk in samenwerking met andere partijen, zoals CDA en PvdA en waar nodig met initiatiefvoorstellen en moties.

Voor meer informatie kunt u bellen met Jan Markink, lijsttrekker van de Gelderse VVD, telefoonnummer 06 53427666.

Voor vragen over de verspreiding van dit persbericht belt u met Trommel Media, Bureau voor Tekst en Communicatie, 06 24259656.

Met vriendelijke groet,

Simon Trommel

Trommel Media
Schoolstraat 31
6828 GT Arnhem
info@trommel.nu
simon@trommelmedia.nl
Tel 0624259656/026 3702100