Sandd eist sterkere rol toezichthouder Postwet


04.04.2007 / 14:00 / Rubriek: Economie / Organisatie: Sandd bv

Sandd bv


- PERSBERICHT -

Apeldoorn, 4 april 2007

Sandd eist sterkere rol toezichthouder Postwet

Sandd, het op één na grootste postbedrijf van Nederland, heeft vanmiddag een brief (zie bijlage) gestuurd naar de Vaste Kamercommissie Economische Zaken, omtrent haar standpunt over de rol van de toezichthouder op de Nederlandse postmarkt.

Vooruitlopend op de behandeling van de nieuwe Postwet, is Sandd in september 2006 gestart met het informeren van alle betrokken partijen rondom de liberalisering van de Nederlandse postmarkt. Sandd heeft drie speerpunten de afgelopen periode duidelijk uiteen zijn gezet, te weten;

Level Playing Field
Arbeidsvoorwaarden
Rol toezichthouder OPTA

Level Playing Field
Sandd heeft naar aanleiding van de discussie over het Level Playing Field een onderzoek laten uitvoeren en deze op 25 september overhandigd aan een aantal leden van de Tweede Kamer. Uit het onderzoek onder verschillende marktpartijen kwam duidelijk naar voren dat er een Level Playing Field is en dat de postliberalisering zo snel mogelijk doorgang dient te vinden.

Arbeidsvoorwaarden Nederlandse Postmarkt
Navolgend heeft Sandd tijdens de hoorzitting op 1 februari 2007 haar standpunt duidelijk uiteengezet dat de Nederlandse postmarkt per 1 januari 2008 volledig dient te worden geliberaliseerd. Op vragen van de Tweede Kamer rondom arbeidsvoorwaarden, heeft Sandd vorige week haar standpunt, door middel van een brief, verwoord aan Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken.

Sterkere rol Toezichthouder
Zoals eerder aangekondigd heeft Sandd vandaag haar standpunt over de rol van de toezichthouder bekend gemaakt. Sandd vindt dat in de nieuwe Postwet, die volgende week in de Tweede Kamer wordt behandeld, meer bevoegdheden moeten komen voor de toezichthouder OPTA op de Nederlandse Postmarkt. Sandd is van mening dat de nieuwe initiatieven van TNT Post, zoals bijvoorbeeld het product Netwerk VSP geadresseerd, meer dan voldoende aanleiding geven de rol van de toezichthouder aanzienlijk uit te breiden.

Sandd
Sandd is het op één na grootste postbedrijf van Nederland. Met vaste bezorgdagen, aantrekkelijke tarieven en betrouwbare dienstverlening bezorgt Sandd sinds 2001 geadresseerd drukwerk voor een uiteenlopende klantenkring van charitatieve instellingen tot postorderaars en van direct mails tot tijdschriften. De doelstelling van Sandd is een marktaandeel van 20-25% in 2011.


- EINDE BERICHT -

Bijlage 1 Brief naar Vaste Kamercommissie Economische Zaken

Achtergrondinformatie (