Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Achttal verdacht van vernielingen             |
De politie heeft dinsdag (03/04) een achttal jongens (allen tussen de 14 en 17 jaar) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een aantal vernielingen aan de Kobaltstraat. Zij worden naar verwachting verwezen naar het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

De politie werd omstreeks 20.15 uur ingelicht over de groep en de vernielingen, die onder meer bestonden uit het vernielen van een schommel en het naar beneden gooien van bloembakken. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de buurt eerst een tweetal en daarna een vijftal jongeren aan die aan het opgegeven signalement voldeden, waarop zij werden aangehouden. Kort daarna werd nog een 16-jarige jongen aangehouden. Hij verzette zich hierbij tot twee maal toe tegen zijn aanhouding waarna hij met gepast geweld moest worden aangehouden en werd vervolgens met de andere verdachten naar het politiebureau overgebracht. Alle verdachten zijn verhoord en hebben een verklaring afgelegd, waarna zij in vrijheid werden gesteld. De benadeelden hebben nog geen aangifte gedaan en worden verzocht dit alsnog te doen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Jongens aangehouden na vechtpartij            |
Een viertal jongens (in de leeftijd van 15 en 16 jaar) uit Apeldoorn en Vaassen zijn op dinsdag (03/04) door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij op de Sprengenweg, waarbij een 18-jarige Apeldoorner werd geschopt en geslagen. Eén van hen (15) bleek na onderzoek geen aandeel in de mishandeling te hebben en wordt niet aangemerkt als verdachte. Het slachtoffer liep onder meer een pijnlijk linkerbeen op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

De melding van de vechtpartij kwam omstreeks 12.50 uur bij de politie binnen. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat het op bovengenoemde locatie tussen het groepje en het slachtoffer aanvankelijk tot een verbaal treffen kwam, waarna de miashandeling plaats vond. Een passerende automobilist kwam tussen beiden en haalden de jongens uit elkaar. De drie verdachten worden verwezen naar het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

|     |Apeldoorn - Gewonde na botsing                            |
Een 36-jarige automobilist uit Apeldoorn is op dinsdag (03/04) op de kruising van de afrit van de A1 en de Zutphensestraat in botsing gekomen met een 47-jarige automobilist uit Klarenbeek (gemeente Voorst) en daarbij gewond geraakt.

Bij de politie kwam de melding van de botsing rond 15.00 uur binnen. Uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat de Apeldoorner op bovengenoemd kruispunt geen voorrang verleende aan de automobilist uit Klarenbeek, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. Beide bestuurders en een passagier hielden nekklachten over en werden ter plaatse door medewerkers van de ambulance onderzocht, waarna de Apeldoorner voor verder onderzoek naar het ziekenhuis werd overgebracht.

|     |Apeldoorn - Wapen in beslag genomen                       |
De politie heeft op dinsdag (03/04) op de kruising Prins Willem Alexanderlaan/Wilhelmina Druckerstraat een 57-jarige inwoner uit Beekbergen aangehouden, wegens het bezit van een verboden alarmpistool. Het wapen werd in beslag genomen en de man werd voor verhoor aangehouden.

De politie werd kort voor drie uur 's middags door enkele Stadswachten ingelicht dat zij hadden gezien dat een man op een snorfiets in het bezit was van mogelijk een vuurwapen. De verdachte kon kort daarna op bovengenoemde kruising worden staande gehouden, waarna in zijn kleding een verboden alarmpistool werd aangetroffen. De man heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd. Tegen hem wordt een proces-verbal opgemaakt. Het wapen is in beslag genomen.

|     |Apeldoorn - Man verdacht van heling                       |
Een 27-jarige inwoner uit Apeldoorn is op dinsdag (03/04) op de Marchantstraat aangehouden op verdenking van heling van een fiets. De verdachte heeft een verklaring afgelegd. De eigenaresse van de gestolen fiets is inmiddels ingelicht.

Surveillerende agenten zagen de verdachte omstreeks 19.00 uur op bovengenoemde locatie op een damesfiets rijden. Onderzoek aan de fiets wees uit dat de fiets op 8 februari j.l. op de Eglantier was gestolen, waarop de man werd aangehouden. Hij verklaarde de fiets voor een lage prijs te hebben gekocht. Tegen hem volgt een proces-verbaal wegens heling

|     |Wenum Wiesel - Auto weg na woninginbraak                  |
Een woning en een geparkeerde auto aan de Zwolseweg zijn in de nacht van maandag op dinsdag (03/04) het doelwit van dieven geweest. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De inbraak heeft tussen maandagavond 22.45 uur en dinsdagochtend 07.00 uur plaatsgevonden. Men kon de woning binnenkomen door een raam te forceren. Eenmaal binnen heeft men de autosleutels weten te bemachtigen, waarna een auto die naast de woning stond geparkeerd werd weggenomen. Het gaat om een donkerblauwe Ford Mondeo met het kenteken 10-JR-ZZ. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de inbraak in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om contact op te nemen. Ook mensen die weten waar de auto nu is, wordt verzocht om zich bij de politie te melden. Men kan bellen met 0900-8844.
|     |Apeldoorn - Diefstal van auto                             |
Onbekenden hebben tussen maandag en dinsdag (03/04) een auto die geparkeerd stond aan de Zonnewende weten weg te nemen. De benadeelde heeft aangifte gedaan. De politie is in deze zaak een onderzoek gestart.

De diefstal heeft tussen maandagavond 18.00 uur en dinsdagavond 22.35 uur plaatsgevonden. Onduidelijk is nog hoe men de auto heeft kunnen weg nemen. Het gaat om een grijze Peugeot 307 SW voorzien van het kenteken 68-SK-HP. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht of mensen die weten waar de auto nu is, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Apeldoorn - Medewerkers betrappen winkeldief              |
Medewerkers van een winkel aan de Hoofdstraat hebben op dinsdag (03/04) een 25-jarige inwoner uit Deventer betrapt toen hij een paar schoenen wilde meenemen zonder te betalen. Hij heeft hiervoor een boete van E130,- gekregen.

De politie werd omstreeks 12.45 uur door medewerkers van de winkel ingelicht, waarna agenten ter plaatse gingen en de jongeman aan hen werd overgedragen. Hij heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd, waarna hem, na overleg met justitie, een boete van E 130,- werd opgelegd.

Einde berichten
---


---


---

---- --