Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 4 april 2007

Brunssum; inbraak in school

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een school aan de Gasperistraat in Brunssum.

De inbraak werd omstreeks 00.20 uur ontdekt. De dieven vernielden een ruit van een toegangsdeur en gingen aan de haal met een computer die uit de aula stond. Het is niet duidelijk of er meer goederen zijn gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen; verdachten ramkraak aangehouden

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie vier mannen in de leeftijd van 22 tot 34 jaar aan gehouden op verdenking van het plegen van een ramkraak bij een drogisterij aan de Groen van Prinsterenstraat in Heerlen.

Omstreeks 03.00 uur werd de pui van de drogisterij met een auto geramd, waarna de daders er met een onbekende hoeveelheid parfum vandoor gingen. Kort na de ramkraak troffen agenten op de Eindhovenstraat een brandende auto aan, die dezelfde nacht vanaf de Limburgiastraat bleek te zijn gestolen en vermoedelijk bij de ramkraak was gebruikt. Tijdens de zoektocht naar de daders controleerden agenten op de Sint Barbarastraat een personenauto, waarin vier personen zaten. Omdat er verpakte flesjes parfum in de auto lagen werden alle vier de inzittenden aangehouden. Het zijn inwoners van Kerkrade, Landgraaf en Urmond.

Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Maastricht; aangehouden voor drugsoverlast

De politie heeft dinsdagavond twee inwoners van Maastricht aangehouden omdat zij een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs in hun auto bij zich hadden.

De politie hield de mannen van 21 en 25 jaar aan, nadat zij enkele meldingen had gekregen met betrekking tot drugsoverlast in de omgeving van de Geusselt. Het tweetal werd in hun auto op de parkeerplaats aan de Marathonweg aangetroffen. Bij controle bleken de twee mannen enkele grammen softdrugs bij zich te hebben. Bij verder onderzoek in de auto werd een doos aangetroffen waarin ruim 520 gram hennep zat. Beide mannen werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Maastricht; inval in drugspand

De politie heeft dinsdagavond in het kader van het extra toezicht op de drugsoverlast, een inval gedaan in een pand aan de Franciscus Romanusweg in Maastricht.

Bij de inval, die onder verantwoordelijk van de rechter-commissaris plaatsvond, werd een 32-jarige Maastrichtenaar, die in het pand aanwezig was, aangehouden. Verder trof de politie in het pand ruim 546 gram hasjiesj en ruim 358 gram hennep, meerdere jointjes en een geldbedrag van 305 Euro aan.

Voorafgaande aan de actie werden twee19-jarige inwoners van Hundling en Metz (Fr) aangehouden, omdat zij in het pand 430 gram hennep hadden gekocht.

De Maastrichtenaar werd ingesloten. De twee Fransen zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Geleen; coniferen in brand gestoken

Onbekenden hebben dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur een coniferenhaag in brand gestoken die vlak bij een woning stond aan de Gansbeek in Geleen.

De schade bleef beperkt tot de coniferen. Maandagmiddag werd er bij de voordeur van een woning aan dezelfde straat ook brand gesticht. Bewoners troffen daar omstreeks 16.30 uur een brandende krant aan.

De politie neemt de zaak hoog op en stelt een onderzoek in. Zij roept getuigen op zich met haar in verbinding te stellen (0900 - 8844).

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --