P E R S B E R I C H T

NETGEAR lanceert nieuw model telefoon voor traditionele en Skype gesprekken

Met de NETGEAR SPH200D Dual-Mode Cordless Phone with Skype en optionele extra handsets kan het hele gezin tegelijkertijd bellen; computer niet nodig

Rotterdam, 4 april 2007 - NETGEAR lanceert in Nederrland, de NETGEAR Dual-Mode Cordless Phone with Skype (SPH200D). De telefoon is geschikt voor telefoongesprekken via het standaard telefoonnetwerk en voor Internettelefonie via Skype. De serie bestaat uit een handset met een basisstation dat tegelijkertijd is verbonden met de netwerkrouter en met de telefoonlijn. Zo kunnen gezinsleden met één draadloze telefoon zowel 'normaal' bellen als via Skype, zonder dat daarbij een computer nodig is.

De telefoon maakt gebruik van 1.9 GHz DECT-technologie (Digital Enhanced CordlessTelephony), die probleemloos gebruikt kan worden in combinatie met WiFi-netwerken.

De SPH200D kan optioneel uitgebreid worden met maximaal drie extra handsets (NETGEAR SPH150D). Zo kunnen vier gezinsleden tegelijkertijd bellen, één via de telefoonlijn en drie via Skype. De SPH200D en de optionele SPH150D handset beschikken beide over een gemakkelijk te bedienen interface met een contactenlijst waarin onder andere de status van andere Skype-gebruikers valt af te lezen. Zowel SkypeIn - voor inkomende Skype-telefoongesprekken - als SkypeOut - voor uitgaande gesprekken - woordt ondersteund. Verder hebben de handsets een ingebouwde luidspreker, een kleurendisplay en zijn in strak trendy wit met ronde vormen gegoten.

Via Skype kunnen consumenten tegen slechts enkele eurocenten via Internet bellen met vrienden en familie over de hele wereld, zonder maandelijkse abonnementskosten. Skype telt wereldwijd ruim 136 miljoen geregistreerde gebruikers. Voor Skype is een breedband Internetverbinding vereist.

De NETGEAR SPH200D en SPH150D zijn per direct verkrijgbaar bij Nederlandse resellers, retailers en e-tailers. De consumenten adviesprijs van de SPG200D bedraagt ¤ 259 voor de SPH150DD is dit ¤ 89

Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf telt ongeveer 130 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. In 2006 is Netgear voor het tweede achtereenvolgende jaar door Business Week opgenomen in de lijst 'Hot Growth 100' van de snelstgroeiende bedrijven in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.netgear.nl.