Gemeente Binnenmaas

Aanvraag kapvergunning park Heinenoord ingetrokken

Naar aanleiding van de vele bedenkingen/zienswijzen die de gemeente heeft ontvangen op de voorpublicatie voor het kappen van 70 bomen in het park in Heinenoord, is besloten de aanvraag om kapvergunning in te trekken.
De gemeente is tot de conclusie gekomen dat zij de bewoners vooraf onvoldoende heeft geïnformeerd. Daarom wordt in het najaar van 2007 een voorlichtingsavond georganiseerd. Tijdens die bijeenkomst kunnen de bewoners hun argumenten voor het behoud van het groen naar voren brengen. De gemeente op haar beurt zal meer inzicht geven in de noodzakelijke onderhoudsmaatregelen. Het is immers de bedoeling het park langdurig in stand te houden. In een plan van aanpak komt te staan hoe de gemeente dat wil bereiken.

De paden in het park zullen binnen 6 weken worden verhard en met kleischelpen afgestrooid, zodat ze weer goed begaanbaar zijn. In een deel van het park zijn grondwerkzaamheden noodzakelijk. Als die achter de rug zijn, wordt gras ingezaaid. Deze maatregelen zullen het park een ander - en naar verwachting mooier - aanzien geven. Op het gedeelte waar bomen zijn gekapt en de beplanting is gedund, zullen dezelfde struiken en bomen weer opnieuw uitlopen en op termijn helemaal dichtgroeien.

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met de heer H.W. van der Linden, tel. 078 - 676 91 24, aanwezig maandag ttot en met donderdag.