Gemeente Hilversum

Investeren in culturele voorzieningen in Hilversum


4 april 2007
Voor 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders een budget beschikbaar gesteld van EUR 42.000 voor incidentele culturele activiteiten. Hiervan is EUR 23.000 bedoeld voor culturele activiteiten in het algemeen en EUR 19.000 voor innovatieve activiteiten voor amateurkunst. Daarnaast is voor 2007 een bedrag van EUR 10.000 voor de ondersteuning van nieuwe culturele activiteiten. Het gaat om activiteiten die onder meer gericht zijn op het bevorderen van de integratie, participatie en verdraagzaamheid.

Toetsingscriteria
Om voor de subsidie in aanmerking te komen, geldt een aantal toetstingscriteria. Het gemeentelijke cultuurbeleid 2004-2007 is hier het vertrekpunt. Daarnaast gaat het om activiteiten waaraan in Hilversum weinig of geen aandacht wordt besteed. Tot slot zijn het activiteiten die cultuur breed toegankelijk maken, een nieuw publiek aantrekken en nieuwe technieken laten zien.

Recente subsidie toezeggingen
Voor dit jaar heeft het college al aan een aantal instellingen en/of organisaties subsidie toegezegd. Zo wordt de kunstvereniging GSA/centrum voor beeldende kunst ondersteund voor een educatief project met als titel 'Textiel Nu'. Daarnaast ontvangt het Interkerkelijk Koor Hilversum een incidentele subsidie voor een bijzonder concert in de Bethlehemkerk op 21 april aanstaande. Op het gebied van educatie geeft de gemeente de Stichting Raadshuisconcerten subsidie voor een serie educatieve familieconcerten in het Museum Hilversum.

Naast de subsidies voor incidentele culturele activiteiten is ook een budget beschikbaar voor onder meer podiumkunsten en festivals. Uit dit budget krijgt de Tagrijn een eenmalige subsidie voor het videofestival 'I love Hillywood'. Op verschillende locaties waaronder openbare ruimtes in Hilversum zullen experimentele films worden vertoond.