Gemeente Steenbergen

"persbericht" (4 april 2007)

Willibrord van Beek en Jack Biskop
Tweede Kamerleden zetten zich in voor Steenbergen

De Tweede Kamerleden Willibrord van Beek (VVD) en Jack Biskop (CDA) hebben maandag 2 april 2006 een informatief werkbezoek gebracht aan de gemeente Steenbergen. Met het college van burgemeester en wethouders hebben beide kamerleden onder meer gesproken over de aanleg van de A4 en de realisatie van een aquaduct.

Voor Steenbergen zijn het belangrijke tijden. Grote projecten zijn in ontwikkeling en in voorbereiding. Zo heeft het college de kamerleden een toelichting gegeven over de ontwikkelingskansen voor de waterrecreatie, de ontwikkelingen in de haven van Steenbergen en de woningbouw in de nieuw te realiseren waterwijk.

De heren Van Beek en Biskop en burgemeester en wethouders vinden dat de brief van de minister van Verkeer en Waterstaat een prima basis is voor een succesvolle uitwerking van de initiatieven rondom de realisatie van een aquaduct.
Het college van b en w zet alle zeilen bij om op 1 december 2007 de voorbereidingen voor de aanleg van een aquaduct positief en met succes af te ronden. Het college gaat hun kansen ten volle benutten".

De Tweede Kamerleden hebben het college verzocht om voortdurend actuele informatie te verkrijgen over de ontwikkelingen. Zij wensen graag betrokken te blijven bij de verdere uitwerking voor deze belangrijke ontwikkelingen voor de gemeente Steenbergen. Burgemeester en wethouders zijn blij met deze toezegging van de heren Van Beek en Biskop. Beiden kennen West Brabant en weten als geen ander wat belangrijk is voor de gemeente Steenbergen en de directe omgeving.

Inmiddels is bekend geworden dat op donderdag 26 april 2007 tussen 14.00 uur en 16.00 uur de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat in de Tweede Kamer met de minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, overleg heeft over zijn ingenomen standpunt over de westvariant van de aanleg A4 bij Steenbergen.

Door op te klikken, opent u Door op te klikken, kunt u