Ingezonden persbericht


Adaptec introduceert eerste single-channel Ultra 320 SCSI Host Bus Adapter voor de PCI Express-interface

Londen - Verenigd Koninkrijk, 4 april 2007 - Adaptec, Inc. (Nasdaq: ADPT), leverancier van toonaangevende storageoplossingen, introduceert de Ultra 320 SCSI single-channel host bus adapter (HBA) voor de PCI Express-interface (PCIe). De HBA is ontwikkeld om investeringen in bestaande hardware maximaal te beschermen. De oplossing biedt daarnaast ondersteuning voor de nieuwste hostconnectie. De Adaptec 29320 LPE Ultra 320 SCSI HBA voorziet zo in PCIe-connectiviteit en ongeëvenaarde systeemflexibiliteit bij het verbinden van SCSI devices aan een werkstation of server, aan tape drives, tape library, diskdrive of RAID array.

Voor bedrijven die hun investeringen in infrastructuur maximaal willen benutten in verband met gelijkblijvende of dalende IT-budgetten, biedt de Adaptec 29320 LPE Ultra 320 SCSI HBA naadloze terugwaartse compatibiliteit tussen vorige generatie SCSI devices en de nieuwe PCIe-hostbusinterface. De exclusieve Adaptec SpeedFlex(TM)-technologie stelt de HBA in staat om maximale prestaties te bieden, terwijl terugwaartse compatibiliteit met legacy-apparatuur mogelijk blijft. Door de prestaties van oudere devices te verbeteren, beschermt de nieuwe HBA de IT-investeringen en elimineert hij de potentiële risico's van de transitie naar een Ultra 320-technologie.

"Traditionele SCSI blijft de primaire technologie voor bedrijven die kritische data moeten opslaan en backuppen op diskdrives en tape libraries binnen hun bestaande infrastructuur", zegt Suresh Panikar, Director of Marketing van de Data Protection Solutions Group van Adaptec. "Met deze eerste PCIe-oplossing bieden we bedrijven uitgebreide connectiviteit en hoge prestaties voor SCSI devices, ongeacht hun generatie. Zo stelt Adaptec IT-afdelingen in staat optimaal gebruik te maken van hun bestaande investeringen zonder dat ze concessies hoeven te doen aan prestaties of netwerkmogelijkheden."

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Adaptec 29320 LPE Ultra 320 SCSI is inmiddels beschikbaar via distributeurs en resellers. Prijzen starten bij 142 euro. De nieuwe controller is onderdeel van een nieuwe familie van Unified Serial RAID controllers met een PCIe interconnect voor SATA en Serial Attached SCSI-diskdrives (SAS). Meer informatie is beschikbaar op www.adaptec.com.

Hoge-resolutie digitaal beeldmateriaal van de Ultra 320 Host Bus Adapter is te vinden op: www.lvtpr.com/imagegallery.

Over Adaptec
Adaptec biedt bewezen storageoplossingen die bedrijfskritische data en digitale content betrouwbaar verplaatsen, beheren en beschermen. De software- en hardwaregebaseerde oplossingen van Adaptec worden geleverd via Original Equipment Manufacturers (OEM's) en via kanaalpartners. Ze zijn door bedrijven, overheidsinstellingen en het mkb wereldwijd in te zetten voor storageconnectiviteit, databescherming en netwerkstorage. Adaptec is genoteerd aan de S&P Small Cap 600 Index .

Ingezonden persbericht