Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk/ Twello - Dure fiets weg na proefrit           |
De politie heeft aangiften van twee fietsenhandelaren opgenomen, die een dure fiets voor een proefrit hebben meegegeven en vervolgens het rijwiel èn de aspirant-koper nimmer terug zagen. De feiten deden zich in Harderwijk en Twello voor en de politie sluit niet uit dat de man meer proefritten gaat maken!

Je krijgt als rijwielhandelaar op een goede dag een net geklede heer in de zaak. Hij toont belangstelling voor een dure fiets en klantvriendelijk als je bent, laat je hem een proefritje maken.

De man laat een polstasje bij je achter en dat geeft je vertrouwen. Je kijkt vreemd op als de man na enige tijd niet terug komt. Als je in het tasje kijkt om de naam te achterhalen en om te vragen of er iets mis gegaan is, een ongelukje bijvoorbeeld, blijkt er onbruikbaar spul in te zitten. Geen naam, geen gegevens en de fiets ben je kwijt!

Je belt snel de politie die op onderzoek uit gaat, maar de vogel is al gevlogen.

Dit overkwam half maart een ondernemer in Harderwijk en een week later deed zich een soortgelijk voorval in Twello voor. Hier bleek de man geen tasje bij zich te hebben maar z'n werkwijze en signalementomschrijving vielen direct op toen politiemensen beide feiten analyseerden.

De man is tussen de 35 en 40 jaar en is ongeveer 1.80 m lang. Hij heeft een Zuid-Europees uiterlijk en weet door z'n handelswijze het vertouwen van de verkoper te wekken.

De politie wil met dit bericht de rijwielbranche waarschuwen en ondanks de klantvrien-delijkheid van de branche zou men bij onbekende klanten best mogen overwegen om een legitimatiebewijs te vragen. Je geeft per slot van rekening wel een fiets van soms meer dan 1000 euro mee ! Bij een verdachte situatie kan men contact met de plaatselijke politie opnemen via 0900 - 8844.

Einde bericht
---


---


---

---- --