Tentoonstelling `Hoe houden we het droog' in Ameide-Sluis

Waterschap Rivierenland heeft in het informatiecentrum in Ameide-Sluis de tentoonstelling `Hoe houden we het droog' ingericht. De tentoonstelling laat zien wat er komt kijken bij dijkversterkingen en geeft inzicht in de versterking van de Lekdijk bij Zederik en Hagestein-Everdingen die het waterschap momenteel uitvoert.

Door de steeds verder toenemende waterhoeveelheden wordt aan de rivier de ruimte gegeven door dijkverlegging en verruiming van de uiterwaarden. De tentoonstelling laat bezoekers op interactieve en beeldende manier kennis maken met de dijkversterkingen. Via videoschermen, foto's en presentatiepanelen wordt hij geĂŻntroduceerd in het gevecht tegen het rivierwater, zowel in het heden als verleden. Daarnaast is er in de expositie aandacht voor de natuur en het behoud van het karakteristieke dijklandschap.

Voor jong en oud

De tentoonstelling is geschikt voor jong en oud. Speciaal voor kinderen is in de tentoonstelling een speurtocht verwerkt zodat zij spelenderwijs van alles kunnen leren over rivieren en veilige dijken. Tevens heeft het waterschap voor de hoogste groepen van de basisschool een lesbrief ontwikkeld ter voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling.

Locatie

Het informatiecentrum is gevestigd in de directiekeet van het waterschap aan de Prinses Marijkeweg in Ameide-Sluis.

Openingstijden

De tentoonstelling is te zien tot eind 2008 en is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Wanneer u met een groep of op een ander tijdstip wilt komen, kunt u bellen met telefoonnummer (0183) 60 01 19. De toegang is gratis.