Gemeente Zandvoort


Nieuwe deklaag voor dr. C.A. Gerkestraat

(04 april 2007)

Gemeente Zandvoort bereidt het aanbrengen van een nieuwe deklaag in de dr. C.A. Gerkestraat voor. Het gaat om het gedeelte tussen de Tolweg en de Cornelis van de Werffstraat. Het is het oostelijke gedeelte van de straat. De werkzaamheden zijn erg afhankelijk van het weer. Daarom is er niet heel precies een datum te geven waarop de uitvoering is gepland. In een bewonersbrief heeft de gemeente aangegeven waarop de buurt moet letten.

Hieronder volgt de bewonersbrief.

Geachte heer/mevrouw,

Nu de opening van de Zandvoortselaan nadert, komt ook het moment naderbij waarop u weer op de vertrouwde wijze voor de deur kunt gaan parkeren.

De officiële opening van de Zandvoortselaan is op 5 april. Vanaf 14:30 uur zal het verkeer, dat vanaf Bentveld Zandvoort in rijdt, weer over de Zandvoortselaan rijden en wordt het op de dr. C.A. Gerkestraat-Oost wat rustiger. Maar de wegwerkzaamheden bij u in de buurt houden daarmee niet op. We willen nu vast aankondigen dat medio april het aanbrengen van een nieuwe deklaag op de dr. C. A. Gerkestraat-Oost op het programma staat.

Het aanbrengen van deze nieuwe deklaag willen we op een paar doordeweekse dagen realiseren als het weer er geschikt voor is. De exacte dagen zijn hierdoor niet te geven. De aannemer is bij het aanbrengen van de deklaag erg weersafhankelijk en volgt de weersvoorspellingen. De definitieve aankondiging van de werkzaamheden zal met gele borden met tekst worden gedaan.

De dr. C. A. Gerkestraat-Oost zal hierbij in zijn geheel voor het autoverkeer worden afgesloten. De fietsers en de brommers kunnen van het brom-fietspad gebruik blijven maken. Het autoverkeer en de bus worden via de Frans Zwaanstraat en de Cornelis van der Werffstraat omgeleid. De drempels in deze route worden daarbij verlaagd.

Er komen dus een paar dagen in april aan waarop de gemeente en de aannemer van de bewoners van de dr. C. A. Gerkestraat-Oost vragen de auto net als nu niet voor de deur neer te zetten. En voor de bewoners van Matthijs Molenaarstraat, Willem Draijerstraat, Zuster Dina Brondersstraat en de Piet Leffertsstraat zal het werk inhouden dat er gedurende deze dagen in de straat met de auto gekeerd moet worden.

Wat gunstig is, is dat er nu wel op de Zandvoortselaan kan worden geparkeerd en dat de bewoners van de Zandvoortselaan niet meer naar het zuiden hoeven uit te wijken om te parkeren. Ook houden we er rekening mee dat maandag het huisvuil wordt opgehaald. Bij calamiteiten is het fietspad langs de dr. C. A. Gerkestraat-Oost beschikbaar.

We begrijpen dat hier voor u toch weer enig ongemak aan vast zit en vragen hiervoor begrip

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Zandvoort, 29 maart 2007

W.W.S. Tates
Wethouder