Gemeente Hattem

Baerveldt, Varga en Gregoire in de race voor Kunstwerk van Jan Voerman Sr.

Ontwerpen vanaf 10 april te zien in Voerman Museum Hattem

Hattem 4 april 2007 - Jan Voerman Sr. Voerman wwoonde en werkte ruim 50 jaar in Hattem. Daar maakte hij de schilderijen die hem de bekendheid brachten als schilder van wolkenluchten en het IJssellandschap. Dit jaar is het 150e geboortejaar van Voerman Sr. Enkele Hattemse burgers hebben daarom het initiatief genomen de schilder te eren met een eigentijds kunstwerk. Ook Henk van Ulsen, een groot Voermankenner en -verzamelaar, steunt het initiatief van harte.

Inwoners kiezen mee...
Inn de aanloop naar een definitief kunstwerk werden door de adviescommissie beeldende kunst enkele kunstenaars uitgenodigd een voorontwerp te maken. Bij de bepaling van een definitieve keuze voor een kunstwerk spelen ook de inwoners van Hattem een belangrijke rol. Op dinsdag 10 april krijgen alle inwoners van Hattem een speciale Voerman-flyer in de bus. Daarop zijn de ontwerpen van de kunstenaars Erzsebet Baerveldt, Elisabeth Varga en PePe Gregoire te zien en is hun verhaal bij het ontwerp te lezen.

Van 10 april t/m 28 april worden de drie ontwerpen getoond in het Voerman Museum Hattem. Daar kan iedereen zien wat de kunstenaars hebben bedacht en gemaakt. Daar ook kan zelf een mening worden gevormd en een voorkeur worden aangeven. Later zal de adviescommissie beeldende kunst de 'stemming' onder de Hattemers verwerken in een advies aan het college van B&W van Hattem. Overigens dient het Voerman Museum Hattem alleen als passend decor. Op de keuze voor het definitieve ontwerp heeft het museum geen invloed.

...en winnen!
Voor de eerste 200 Hattemse bezoekers valt er ook wat te winnen. Tegen inlevering van deze ingevulde flyer bij de balie van het Voerman Museum Hattem krijgen zij één gratis toegangsbewijs tot het Voerman Museum Hattem en het Anton Pieck Museum. Daarom wordt u ook vriendelijk verzocht om naast u keuze ook uw naam, adres en woonplaats in te vullen.

Het Voerman Museum Hattem is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 15 april en op zondag 29 april is het museum ook open en wel van 13.00 tot 17.00 uur. Na de kunstwerken te hebben bekeken kunt u op de achterzijde uw voorkeur aankruisen.


---------------------------------------