Gemeente Rotterdam

Nr. 59
4 april 2007

Etnische zelforganisaties stimuleren interculturele samenwerking

Woensdag 4 april wordt het DIVAZ project afgerond. Het project heeft tien organisaties met verschillende etnische signatuur kennis laten maken met elkaar om samenwerking op langere termijn te bevorderen. De organisaties hebben gezocht naar de overeenkomsten in de onderwerpen waar ze zich mee bezig houden zoals de jeugdzorg en mantelzorg. Vanavond worden de ervaringen gepresenteerd aan wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) in de Burgerzaal van het stadhuis.

In het kader van het Stimuleringsbudget Integratie 2006 heeft Sezer Consult in september 2006 het project DIVAZ (Diversifiëren Integratiebeleid Via Ambassadrices in Zelforganisaties) ontwikkeld. Dit project wil het bereik van etnische zelforganisaties bevorderen en etniciteitoverstijgende activiteiten realiseren. Tien organisaties hebben nu de kennismakingsfase achter de rug en gaan verder om te komen tot duurzame samenwerking.

U bent van harte uitgenodigd bij de slotbijeenkomst van het DIVAZ project van 18.00 tot 20.00 uur in de Burgerzaal. Tijdens het programma wordt o.a. een DIVAZ film vertoond en vindt een debat plaats over intercultureel samenwerken en samenleven. Wethouder Kaya neemt deel aan dit debat en zal de avond afsluiten.

noot voor de redactie/