Ingezonden persbericht


Persbericht

Acrobat 3D-software versnelt ontwerpproces bij Renault Group

Autofabrikant breidt 3D-virtualisatie uit met Adobe Reader en PDF

Amsterdam, 4 april 2007 - Renault Group, een van de grootste autofabrikanten ter wereld, gaat met Adobe® Acrobat® 3D-software de samenwerkingsmogelijkheden rond 3D-visualisatie en ontwerpen verbeteren voor medewerkers en partners. Renault zal het product door de gehele organisatie en suborganisaties heen inzetten om 3D-ontwerpen op een betrouwbare en veilige manier te delen via de breed beschikbare gratis Adobe Reader®-software. De overeenkomst tussen Adobe en Renault omvat 5.000 licenties van Acrobat 3D.

Veel grote fabrikanten zijn afhankelijk van verschillende computer aided design (CAD)-formaten, softwareapplicaties en besturingssystemen voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten. De gestructureerde CAD- en digitale test-workflows binnen Renault's Product Data Management (PDM)-systeem ondersteunen nu al de mogelijkheid voor ingenieurs om onderling originele bestandsformaten te delen. Tegelijkertijd kunnen PDM en de digitale testinfrastructuren verder uitgebreid worden naar andere teams om productontwikkeling te versnellen terwijl de precisie en beveiliging van de informatie wordt gehandhaafd. Aangezien Adobe PDF al een bestaand onderdeel is van Renault's bedrijfsprocessen zal Acrobat 3D aan de 3D-ingenieurs content op documentniveau leveren in hetzelfde bekende cross-platform formaat.

"Fabrikanten moeten onder zware druk werken om sneller betere producten te leveren in een markt die veel concurrentie kent. Daarnaast is ook outsourcing een belangrijk aandachtspunt voor bedrijven, van de autobranche en luchtvaartindustrie tot aan bedrijven in de industriële sector", zegt Tom Hale, senior vice president, Knowledge Worker Business Unit bij Adobe. "Acrobat 3D maakt het voor bedrijven mogelijk om het samenwerkingsproces voor diverse teams te vereenvoudigen waardoor ze sneller, veiliger en goedkoper communiceren met technologieën als PDF en het breed verspreide gratis Adobe Reader."

Met Acrobat 3D kan het Renault-team 3D-modellen van diverse grote CAD-formaten converteren en vastleggen in PDF-bestanden middels een eenvoudig drag-and-drop proces of met OpenGL-displays. Hiervoor heeft de gebruiker geen specifieke CAD-applicatie nodig. Driedimensionale objecten kunnen samengesteld worden in één document samen met relevante productinformatie zoals spreadsheets, presentaties, beelden en zelfs dynamische XML-data die uit het PDM-systeem gehaald kan worden. Ingenieurs kunnen zo het PDF-bestand met andere afdelingen of externe partners delen in een direct feedback-proces dat de ontwerp-reviews structureert. Door gebruik te maken van Acrobat 3D kunnen Renault's interne en externe teamleden met Adobe Reader direct in het PDF-document feedback geven en commentaar leveren op de 3D-content. Daarnaast kunnen ze de productstructuur bekijken, digitale handtekeningen toevoegen en gebruik maken van tools voor het meten, het maken van cross-secties en het leveren van commentaar.

Renault komt in aanmerking voor de upgrade naar Acrobat 3D versie 8-software. Deze uitgebreide upgrade van Acrobat 3D wordt in het voorjaar van 2007 verwacht. Deze nieuwe versie bevat geavanceerde mogelijkheden voor het maken van samengestelde PDF-documenten met accurate geometrie van grote en complexe CAD-assemblages. Het product maakt het voor gebruikers mogelijk om productinformatie te verspreiden.

Adobe Reader en Adobe Flash® Player, Adobe's cross-platform technologieën, zijn wereldwijd geïnstalleerd op meer dan 700 miljoen PC's en apparaten die zijn verbonden met het internet.

Over Renault Group

Renault Group is industrieel en commercieel aanwezig in 118 landen. Renault ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve, veilige en milieuvriendelijke voertuigen over de hele wereld. In 2005 verkocht Renault 2.533.428 voertuigen en bedroegen de inkomsten 41,3 miljard US Dollar. Renault is de enige autofabrikant die acht auto's heeft met de maximaal haalbare vijfsterren Euro NCAP-classificatie. Renault heeft tevens de Formule 1 Constructors en Drivers World Championships 2005 en 2006 gewonnen. De groep versnelt zijn internationale ontwikkeling met het nieuwe Logan-project en de samenwerking met Nissan. De 126.436 medewerkers dragen bij om de groeidoelstelling te behalen. Renault Commitment 2009 is een groeiplan dat de strategie van Renault voor de komende vier jaar beschrijft. Renault heeft als doelstelling om het meest winstgevende Europese autobedrijf te worden en te blijven. Renault Commitment 2009 bestaat uit drie grote doelstellingen:


* Kwaliteit: positionering van de volgende Laguna, die in 2007 geïntroduceerd zal worden, bij de top drie modellen in zijn segment, op het gebied van producten- en dienstenkwaliteit;
* Winstgevendheid: behalen van een operationele winstmarge van 6% in 2009;
* Groei: verkoop van 800.000 stuks meer in 2009 ten opzichte van 2005.

Het streven naar internationale groei is een van de kernvereisten van de Renault Commitment 2009.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/apr2007/Adobe_Renault.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Acrobat, Flash, and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.
1 Requires Adobe Reader 7.0.7 or later

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com