Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Achttal verdacht van vernielingen

Apeldoorn, 04-04-2007 o De politie heeft dinsdag (03/04) een achttal jongens (allen tussen de 14 en 17 jaar) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een aantal vernielingen aan de Kobaltstraat. Zij worden naar verwachting verwezen naar het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

De politie werd omstreeks 20.15 uur ingelicht over de groep en de vernielingen, die onder meer bestonden uit het vernielen van een schommel en het naar beneden gooien van bloembakken. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de buurt eerst een tweetal en daarna een vijftal jongeren aan die aan het opgegeven signalement voldeden, waarop zij werden aangehouden.

Kort daarna werd nog een 16-jarige jongen aangehouden. Hij verzette zich hierbij tot twee maal toe tegen zijn aanhouding waarna hij met gepast geweld moest worden aangehouden en werd vervolgens met de andere verdachten naar het politiebureau overgebracht.

Alle verdachten zijn verhoord en hebben een verklaring afgelegd, waarna zij in vrijheid werden gesteld. De benadeelden hebben nog geen aangifte gedaan en worden verzocht dit alsnog te doen. Men kan bellen met 0900-8844.