Politie Gelderland-Zuid

Mannen verhoord na gedwongen autorit

Kerkdriel, 04-04-2007 o De politie heeft een onderzoek naar vrijheidsbeneming van een 14-jarige jongen uit Kerkdriel begin maart opgelost met de aanhouding van twee mannen. Beiden zijn afkomstig uit Kerkdriel en 42 en 50 jaar oud.

Vrijdag 2 maart liep de jongen met enkele leeftijdsgenoten naar een woning van een andere jongen. Voor deze woning riepen ze hun vriendje om buiten te komen wat hij deed. Hierna stonden de jongens enkele minuten buiten, toen plotseling twee mannen hun kant oprenden. Hierop zetten de jongens het op een lopen naar verschillende kanten. Even later reed een personenauto met daarin beide mannen langs de 14-jarige en de auto ingetrokken. Vervolgens reden ze met de jongen enige tijd rond. Tijdens de rit werd het de jongen duidelijk dat ze zijn vriendjes verdachten van het beschadigen van de auto. Toen de mannen de andere jongens zagen stopten ze en kon de jongen wegkomen. Later op de avond spraken de ouders van een van de vriendjes met de betrokken mannen en is de zaak was tot rust gekomen. De jongen heeft aangifte gedaan van het tegen zijn wil van zijn vrijheid beroofd worden.

Mannen verhoord
Tijdens het daarop gestarte politieonderzoek zijn meerdere getuigen gehoord door de recherche. Daarop konden de verdachten worden getraceerd en verhoord. In verband met tegengestelde verklaringen is onder andere ook de rit met de auto op papier gereconstrueerd met de aangever en verdachten. Uiteindelijk hebben beide mannen het strafbare feit bekend. Gooien met grind tegen ramen en auto zou voor hen de aanleiding tot de achtervolging en vrijheidsbeneming zijn geweest. De zaak is deze week voorgelegd aan Justitie. (01)