Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 04-04-2007

Els van Boxtel terecht

Nieuwkuijk/Sittard - De 16-jarige Els van Boxtel uit Nieuwkuijk is terecht. Els was op 14 maart 2007 van huis weggelopen en had aangegeven op 26 maart jl. weer naar huis te komen. Die dag verscheen zij niet. De politie is vervolgens een onderzoek gestart. Ze heeft zich woensdag in goede gezondheid gemeld bij de jeugdzorg in Sittard. Die hebben nu de zorg voor haar overgenomen. De ouders zijn inmiddels geïnformeerd. Els was al enkele weken zoek en sinds maandag 26 maart was er geen contact meer met haar geweest. Het is op dit moment nog niet bekend waar zij in de tussenliggende tijd is geweest.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

's-Hertogenbosch - De politie heeft dinsdagmiddag een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Koedijkstraat in 's-Hertogenbosch. De man was in de woning waar de politie een hennepkwekerij aantrof met 165 planten. De kwekerij is ontmanteld en de planten met kweekapparatuur (assimilatielampen) zijn inbeslaggenomen. Ook bleek er sprake van diefstal stroom, waarvan Essent aangifte zal doen. De politie onderzoekt de zaak verder en is onder andere gestart met een buurtonderzoek.

Bosschenaren aangehouden voor brand door schuld

's-Hertogenbosch - De politie heeft woensdagmorgen twee Bosschenaren aangehouden op de Doormikstraat. De Bosschenaren zijn een 29-jarige vrouw en 38-jarige man en worden verdacht van brand door schuld. In hun woning was op zolder brand uitgebroken, vermoedelijke oorzaak hiervan was een daar in werking zijnde hennepkwekerij. Dit wordt door de politie verder onderzocht. Beide bewoners zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft tijdens de uitslaande brand uit veiligheidsoverwegingen de twee naastgelegen woningen geëvacueerd. De brandweer had het vuur daarna snel onder controle. De technische recherche kwam ook ter plaatse en heeft sporenonderzoek verricht.

Auto-inbreker aangehouden

's-Hertogenbosch - De politie heeft dinsdagmiddag een 18-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden op de Commissaris V V Voorstlaan. Hij wordt van een auto-inbraak verdacht die even daarvoor plaatsvond op de Commissaris Bosch Drakesteinlaan. De 31-jarige auto-eigenaar uit Zeist deed hiervan aangifte bij de politie. Uit zijn auto werd een navigatiesysteem weggenomen. Dankzij een oplettende getuige heeft de politie de verdachte aan de hand van het opgegeven signalement aangehouden en het navigatiesysteem dat hij in zijn bezit had inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor en daarna overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor verder onderzoek.

Politie betrapt kledingdieven bij kledingcontainer

Vlijmen - De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden voor diefstal van kleding uit een kledingcontainer op de Nassaulaan in Vlijmen. De verdachten zijn een 34-jarige man uit Vlijmen, een 52-jarige man uit Tilburg en een 49-jarige man uit De Moer. De politie was vlakbij in het Zuiderpark bezig met een jeugdcontrole en betrapte de kledingdieven op heterdaad. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Politie pakt illegale crossers aan

Schijndel - De komende periode gaat de politie in Schijndel extra controleren op illegale motorcrossers. Naar aanleiding van klachten gaat de politie de controles uitvoeren en waar nodig wordt proces-verbaal opgemaakt of zelfs de motor inbeslaggenomen. De crosspartijen in de buitengebieden van Schijndel veroorzaken niet alleen geluidsoverlast, maar kunnen ook leiden tot verkeersgevaarlijke situaties. De politie controleert onder andere de technische staat van de motoren, geluidsoverlast, verkeersgevaarlijk rijgedrag en het bezit van rij- en kentekenbewijzen.

Politie houdt flyeractie
Sint Michielsgestel - Vanaf april houdt de politie een zogenaamde flyeractie. De politie controleert, met name in de nachtelijke uren, of geparkeerd staande auto's zijn afgesloten en of er geen buit in het zicht ligt. De gecontroleerde auto wordt voorzien van de flyer waarop staat wat 'goed' of 'niet goed' is. Gebleken is dat veel auto's waarbij is ingebroken, niet goed zijn afgesloten of spullen duidelijk zichtbaar in de auto liggen.

Man komt om bij bedrijfsongeval

Veghel - Een 49-jarige man uit Gemert is woensdagmorgen op de Poort van Veghel omgekomen bij een bedrijfsongeval. Het slachtoffer was als monteur werkzaam bij een bedrijf aan de Mac. Arthurweg. In een loods was hij bezig met de reparatie van de luchtvering van een vrachtwagen. Door nog onbekende oorzaak raakte hij tijdens zijn werkzaamheden aan de luchtleiding bekneld tussen één van de wielen en het spatbord/de wielkast. Hij overleed ter plekke. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse en heeft het slachtoffer gereanimeerd, wat niet meer mocht baten. De politie zal het ongeval verder onderzoeken. Voor alle werknemers en andere betrokken partijen is slachtofferhulp ingeschakeld. De arbeidsinspectie kwam ook ter plaatse voor onderzoek.

Rijden zonder rijbewijs

Boekel - De politie heeft dinsdagmiddag een 42-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden op de Helfrichstraat in Boekel. De politie zag de man rijden terwijl hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hiervoor is hij aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt twee autobranden - Getuigenoproep

Uden - De politie verricht onderzoek naar twee autobranden die in de nacht van dinsdag op woensdag woedden op de Florijn en Muntmeester in Uden. De branden zijn vermoedelijk aangestoken. Een 15-jarige Udenaar is hiervoor aangehouden als mogelijke verdachte van de brandstichting.

De brandende auto op de Florijn moest door de brandweer worden geblust. Men kon niet voorkomen dat het voertuig geheel uitbrandde. Twee auto's die naast deze auto geparkeerd stonden, liepen brandschade op. De andere autobrand was 50 meter verderop aan de Muntmeester en werd door de 36-jarige Eindhovense eigenaar zelf geblust. Beide auto's waren zijn eigendom. Hij deed aangifte van brandstichting. De politie onderzoekt de zaak verder en vraagt getuigen zich te melden via het nummer 0900-8844. Er is gestart met een buurtonderzoek en de technische recherche is gevraagd sporenonderzoek te verrichten.

Intensieve jeugdcontroles in Ussen

Oss - De politie gaat de komende maanden intensief controleren op jeugdontmoetingsplaatsen in de wijk Ussen. Vooral jeugdagenten, de bike-unit en motoragenten zullen met regelmaat in de wijk zijn. Ze gaan nadrukkelijk controleren op naleving van de wet en de gemaakte afspraken. De politie heeft de jeugd in een voortraject al duidelijk gewezen op wat wel en niet kan. Ook gaan er controles plaatsvinden op het verkeersgedrag van bromfietsers door het team verkeershandhaving. Indien nodig zal repressief worden opgetreden. Bij overtreding van een strafbaar feit wordt de verdachte onmiddellijk aangehouden. In 2006 waren er veel meldingen van jeugdoverlast in de wijk, zoals: geluidsoverlast, het achterlaten van vuilnis, gebruik van alcohol, mogelijk gebruik van drugs en het plegen van vernielingen. Door opvallend in de wijk aanwezig te zijn en overlast direct aan te pakken, probeert de politie de jeugdoverlast beheersbaar te maken en tot een minimum te beperken.

Winkeldief aangehouden

Heesch - De politie heeft dinsdagavond een 42-jarige Udenaar aangehouden op 't Dorp in Heesch. De man wordt verdacht van winkeldiefstal. Hij had getracht etenswaren weg te nemen, maar werd betrapt. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.