Dienstenbond CNV

Nieuws

Voorbereidingen onderhandelingen CAO Wonen gaan van start

4 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: j.warnaar

Binnenkort gaan de voorbereidingen voor onderhandelingen voor een nieuwe CAO Wonen van start. De huidige CAO loopt tot eind dit jaar en het is de bedoeling de onderhandelingen in het najaar te starten. CNV Dienstenbond roept leden die direct betrokken willen zijn bij de voorbereidingen en het voeren van de CAO-onderhandelingen op zich te melden.

Medio vorige jaar hebben werkgevers in de Wonenbranche (CBW) en de vakbonden, waaronder CNV Dienstenbond een CAO-akkoord gesloten voor 2006 en 2007. Die CAO loopt nu bijna anderhalf jaar en we moeten ons dus weer gaan voorbereiden op nieuwe CAO-onderhandelingen. Recent heeft er een tussenevaluatie plaatsgevonden van de CAO en zijn een aantal knelpunten gesignaleerd. Deze zullen worden meegenomen in de voorbereidingen naar de onderhandelingen over een nieuwe CAO.

Uw steun is nodig
CNV Dienstenbond behaalt de beste CAO resultaten als leden direct betrokken zijn bij de onderhandelingen en ons daarbij volop ondersteunen. Dit kan direct door zitting te nemen in de CAO-commissie, mee te denken over de voorstellen en op de achterhand mee te denken tijdens de onderhandelingen. U kunt ons echter ook wat meer op afstand steunen door bereid te zijn informatie van CNV Dienstenbond over de CAO-onder-handelingen te verspreiden onder collegas in uw bedrijf of door CNV Dienstenbond te informeren over ontwikkelingen in uw bedrijf (die van belang zijn voor de CAO).

Indien u op enige wijze actief betrokken wilt zijn bij de CAO-onderhandelingen en de voorbereidingen daarop, dan verzoek ik u bijgaand formulier in te vullen en uiterlijk dinsdag 17 april aan ons terug te sturen. Als u het formulier niet invult blijft u natuurlijk gewoon als lid geïnformeerd worden over de voortgang van de onderhandelingen en worden de voorstellenbrief en het resultaat van de onderhandelingen ter goedkeuring aan u voorgelegd.

De steun van uw collegas is nodig
We hebben niet alleen uw (actieve) steun nodig, maar ook die van uw collegas. Hoe meer werknemers in de Wonenbranche lid zijn van CNV Dienstenbond, hoe beter de resultaten zijn die wij voor u kunnen bereiken. Vraag daarom uw collega om lid te worden van CNV Dienstenbond.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 023-5651052 of e-mail: j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl