Dienstenbond CNV

Nieuws

TOEKOMST HEMA ??

4 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: g.rijzinga

Bij Maxeda staat op dit moment een strategische heroriëntatie voor de Hema hoog op de agenda. Met andere woorden Maxeda zal de Hema gaan verkopen. Op zich is dat niets nieuws want het is al geruime tijd duidelijk dat er (Maxeda)ondernemingen verkocht zullen worden. Naar aanleiding van de aankondiging hebben wij vastgesteld waar de verkoop voor ons minimaal aan moet voldoen en hebben dit aan de Raad van Bestuur schriftelijk laten weten. Een afschrift van deze brief treft u bijgaand aan.

De allerbelangrijkste voorwaarde voor ons is dat Hema gekocht wordt door een fatsoenlijke partij. Voor ons is zeer belangrijk dat de continuïteit van een prachtig detailhandelbedrijf gewaarborgd is, waarin zowel winkels, bakkerijen, distributiecentrum en ondersteunende diensten (hoofdkantoor) een goede plaats krijgen.

Wij hebben vier uitgangspunten geformuleerd:

1. Verkoop Hema aan een partij die de hele onderneming wil kopen en geen enkel onderdeel wil uitsluiten. De kopende partij moet de continuïteit en de werkgelegenheid voor alle werknemers kunnen garanderen.

2. De kopende partij moet de huidige arbeidsverhoudingen blijvend garanderen; bereidheid tot het sluiten van een Hema CAO met de gebruikelijke vakorganisaties; het respecteren van het sociaal plan; het nakomen van de gemaakte afspraken van de pensioenovergangsregeling; het garanderen van de arbeidsvoorwaarden in de brede zin van het woord (dus ook alle individuele afspraken nakomen).

3. De kopende partij moet de huidige medezeggenschapsstructuur respecteren en voortzetten.

4. De werknemers eventueel laten meedelen in de opbrengst van Hema.

Onze voorwaarden lijken simpel maar of het dat ook gaat worden weten we nu nog niet. Het blijft nog even in een glazen bol kijken wie de nieuwe eigenaar van Hema zal worden. Wij gaan het hele proces kritisch volgen. Al met al reden voldoende om lid te worden.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Geert Rijzinga tel: 023 5651052 of e-mail: g.rijzinga@remove-this.cnvdibo.nl