Dienstenbond CNV

Nieuws

CAO-onderhandelingen T-Systems staan weer voor de deur!

4 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: m.limmen

De CAO-onderhandelingen bij T-Systems staan weer voor de deur. Hoog tijd voor CNV Dienstenbond om onze CAO-voorstellen op te stellen. Bij deze treft u onze voorlopige ideeën hierover aan. Wat is uw mening?

Waar waren we ook alweer?
De huidige CAO loopt af op 31 maart 2007. Daarom is belangrijk om snel weer met uw werkgever om de tafel te gaan over een nieuwe CAO. Om de CAO-onderhandelingen op gang te brengen hebben we het initiatief genomen voor een kort oriënterend overleg met uw werkgever. Uw werkgever heeft daarbij onder meer aangegeven van plan te zijn voorstellen te doen tot wijziging van de beloningssystematiek (!). Verder heeft dit overleg opgeleverd dat het CAO-overleg van start zal gaan op 11 april a.s. Voor de CAO-onderhandelingen denken wij voorlopig aan de volgende inzet.

Concept-voorstellen CAO T-Systems.


1. Looptijd
Wij gaan uit van een looptijd van 1 jaar, te weten van 1 april 2007 tot en met 30 april 2008.


2. Loon
Wij stellen voor de lonen en de loonschalen met 3 % te verhogen.


3. Bonussen
Wij wensen het beleid met betrekking tot het verstrekken van bonussen te bespreken.


4. Kinderopvanggelden
Wij wensen een alternatieve aanwending van de werkgeversbijdrage aan kinderopvang, nu de bijdrage wettelijk geregeld en fiscaal gecompenseerd is.


5. Levensloopregeling
Wij willen de arbeidsvoorwaardelijke invulling van de levensloopregeling T-Systems nader bespreken (i.v.m. vragen uit achterban over pensioenopbouw tijdens verlof).


6. Employability
We blijven aandacht vragen voor de ontwikkeling van de medewerkers door opleiding en training ter versterking van loopbaanperspectief en arbeidsmarktpositie. Wij wensen ter bespreking actuele informatie over de inspanningen op dit gebied.

Tot zover onze concept-voorstellen. Maar wij zij natuurlijk vooral benieuwd naar uw mening. U kunt reageren per mail naar s.rijken@remove-this.cnvdibo.nl Maar u kunt ook uw geluid laten horen op onze ledenvergadering.

Kom naar de ledenvergadering in Vianen!
We willen iedereen gelegenheid geven met ons te spreken over de arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden bij T-Systems en ons input te leveren voor het CAO-overleg.

Daarom organiseren wij een openbare ledenvergadering op : Dinsdag 10 april a.s. om 16.30 uur in de kantine van het T-Systems kantoor in Vianen. Alle (ook niet vakbondsleden) werknemers zijn van harte welkom!
Na de ledenraadpleging zullen wij definitieve voorstellen opstellen.

Bij de onderhandelingen aanwezig zijn?
Als u als kaderlid van CNV Dienstenbond bij de CAO-onderhandelingen aanwezig wilt zijn, kan dat! Meld u aan bij bestuurder Maurice Limmen via onderstaande emailadres of telefonisch.

Vragen?
Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte. Als u nog vragen heeft over de cao kunt u contact opnemen met bestuurder Maurice Limmen via m.limmen@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 023-5670686

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? Juist nu is het nodig. Leden kunnen meespreken over de nieuw te ontwikkelen CAO. Wellicht kunt u uw collega van het nut van het lidmaatschap overtuigen. Wij rekenen op u!

Mr. M.H.J. Limmen
bestuurder