Dienstenbond CNV

Nieuws

VERVOLGSTAP GEZET CAO GRAFIMEDIA

4 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo

Door: r.leloux

Afgelopen vrijdag is een belangrijke stap gezet in het CAO overleg. We zijn er zeker nog niet, maar het overleg verliep in ieder geval in een goede sfeer. De komende weken zal worden gebruikt om de nodige berekeningen te maken en verder denkwerk te doen.

Officieel is het overleg nu geschorst tot 13 april. In de tussentijd wordt een hoop werk verzet om de wederzijdse plannen en reacties verder uit te werken en te berekenen.

RFR regeling.
In de vorige info van CNV Media van vorige week bent u geïnformeerd over de noodzaak om de huidige RFR regeling aan te pakken. Het GBF gaat nu allerlei berekeningen maken aan de hand van de voorstellen die de vakbonden hebben gedaan. Bepalend daarbij is niet langer de leeftijd maar onder andere het jaren dienstverband.

Tevens wil CNV Media dat er een beter evenwicht komt in de aanvullingen dan nu het geval is. Iemand die nu jonger is dan 57,5 jaar, maar met misschien wel 35 dienstjaren staat bijna met lege handen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Uiteraard wordt ook gekeken naar de regeling van 57,5 jaar en ouder. De WW uitkering is sinds 1-10-2006 aanzienlijk ingekort en dat heeft effect op de 57,5 jaar regeling. Hiertoe dient ook een nette oplossing bedacht te worden.
Uiteindelijk gaat het om een sociaal vangnet in geval van reorganisatie en faillissement.

Werkzekerheid.
Over dit brede onderwerp is heel veel gesproken inmiddels. We onderscheiden daarin een aantal fasen.

1. Stagebeleid voor intreders/scholieren.

2. Tijdelijke contracten en hoe daarmee om te gaan.
3. In dienst bij de werkgever met onderwerpen als opleidingen, functioneringsgesprekken, loopbaanscan voor iedere werknemer.
4. De ouder wordende werknemer, met als onderwerp levenfasegericht personeelsbeleid.

5. Einde dienstverband, met onderwerpen als de RFR (zie boven), maar ook mogelijkheden om vrijwillig de werkweek in te korten.

In een volgende info kunnen we ongetwijfeld meer precies zijn. Na 13 april kunt u van CNV Media weer meer nieuws verwachten. Ook nu ontvangt u weer een tweede nieuwsbrief!!! Hang deze op de publicatieborden of geef deze aan een collega.

CNV Media, De bond voor werknemers in de GRAFIMEDIA!!! Laat uw collega de coupon op de achterzijde invullen en terugsturen. Samen komen we echt verder.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Richard Leloux
r.leloux@remove-this.cnvdibo.nl of telnr. 023- 56 51 052.