Dienstenbond CNV

Nieuws

Voorbereiding cao brandstoffenbedrijf van start

4 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Op 1 juni 2007 loopt de cao brandstoffenbedrijf af. In mei starten de onderhandelingen voor de nieuwe cao. Wij vragen u om uw mening!

Bijgaand treft u in concept de wijzigingsvoorstellen aan waar wij de onderhandelingen mee in willen gaan. Kunt u zich hier in vinden of heeft u nog waardevolle aanvullingen?

De werkgevers hebben één van hun wensen al kenbaar gemaakt. Zij willen dat de zaterdag als gewone werkdag ingeroosterd kan worden. Tevens stellen zij afschaffing van de zaterdagtoeslag voor. De discussie over werken op zaterdag komt en CNV Dienstenbond is daarom benieuwd naar hoe u hier tegenaan kijkt! Ons verzoek is daarom, of u de vraag die hierover op het reactieformulier is opgenomen wilt beantwoorden.

Cao commissie
CNV Dienstenbond vindt betrokkenheid van de leden erg belangrijk. Terwijl een bestuurder wat verder afstaat, bent u als lid degene die elke dag de gevolgen van de CAO in de praktijk ervaart. Daarom willen wij u vragen of u voor de komende onderhandelingen mee wilt praten in de cao-commissie. Deze commissie komt één keer bijeen voor aanvang van de onderhandelingen en indien nodig, is er dan tijdens het onderhandelingsproces ook nog per e-mail of telefonisch contact. Wanneer u in de cao-commissie plaats wilt nemen, dan verzoek ik u om dit op het reactieformulier aan te geven. De bijeenkomst zal plaatsvinden op 26 april 2007 om 19.00 uur op ons kantoor in Rotterdam (Schiekade 740). Kunt u niet op die datum of is de locatie voor u te ver, geef uw interesse voor de cao-commissie dan wel aan op het reactieformulier, dan kunnen we daar een volgende keer rekening mee houden.

Wij vragen u om het reactieformulier vóór 20 april 2007 naar ons terug te sturen. Uw mening is voor ons van groot belang!!

Samen sterk voor een nieuwe cao
Iedereen profiteert van een cao. Maar we kunnen alleen een goede cao afsluiten als we genoeg leden hebben. Alleen samen staan we sterk! Daarom is het van groot belang dat u uw collega lid maakt.

Alleen leden van CNV Dienstenbond hebben invloed op hun eigen arbeidsvoorwaarden. Maar er zijn nog meer redenen om lid te worden van de goedkoopste vakbond van Nederland. Zo hebben wij een compleet pakket aan rechtsbijstand, waarmee u al snel 150,00 bespaart ten opzichte van andere rechtsbijstandaanbieders.

Heeft u naar aanleiding van deze info nog vragen of opmerkingen, dan kunt u terecht bij uw bestuurder Martijn den Heijer, per e-mail: m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl of per telefoon: 010-2651111.

Bijlage:

1. wijzigingsvoorstellen (pdf)

2. reactieforumulier (word)