Datum: 4 april 2007

Oegstgeest Aanrijding Woensdagmorgen 4 april ontstond rond 08.15 uur op de Rijksweg A44 in de richting van Amsterdam nabij de afslag Oegstgeest een aanrijding waarbij drie auto's waren betrokken. Een automobilist zag te laat een voor hem rijdende file en reed daarop in. Twee auto's werden daardoor geraakt. Eén van de auto's belandde schuin op de middenvangrail. Een bestuurder van één van de betrokken auto's, een man uit Sassenheim, werd door de brandweer uit zijn auto gehaald en is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De andere bestuurders waren een 30 jarige man uit Den Haag en een 37 jarige man uit Wassenaar. Het verkeer ondervond hinder van de ravage die na de aanrijding ontstond en werd enige tijd door de politie over de vluchtstrook geleid.

Leiden Onder invloed rijden De politie heeft woensdagnacht 4 april twee mannen aangehouden en van hen een ademanalyse afgenomen in verband met het bestaan van verdenkingen van het onder invloed rijden. Beiden kwamen bij die ademanalyse uit boven 900 ug/l. ( limiet 220 ug/l.). Een 28 jarige man uit Voorschoten werd rond 03.20 uur op de Steenstraat aangehouden. Hij bereed op dat moment een scooter. Zijn uitslag was 925 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van hem in. Een 40 jarige man uit Leiden overkwam hetzelfde rond 04.30 uur op de Stationsweg. Hij reed op een snorfiets. De uitslag van zijn analyse was 930 ug/l. De politie maakt tegen beide mannen proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Leiderdorp Opgepakt voor vernieling De politie heeft dinsdag 3 april rond 17.00 uur aan de Luykendreef een 16 jarige jongen uit Leiderdorp aangehouden. Tegen hem waren verdenkingen gerezen dat hij betrokken was bij een vernieling op de hangplek aan het Van Alphenplein. Een getuige zag daar ongeveer acht jongeren bezig met het demonteren van een vuilnisbak. Toen de politie arriveerde was niemand meer te bekennen. Wel werd op korte afstand de verdachte aangetroffen die beantwoordde aan het signalement van één van de jongeren. Hij ontkende echter er bij betrokken te zijn geweest. In de loop van de avond is hij overgedragen aan zijn vader. De politie onderzoekt de zaak verder en maakt proces-verbaal op terzake vernieling.

Noorden Geweldspleger aangehouden De politie heeft dinsdag 3 april een 24 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Tegen de man was door een 34 jarige man uit Zevenhoven aangifte gedaan voor poging tot doodslag danwel zware mishandeling. Het incident speelde zich af op maandag 2 april rond 01.30 uur op een parkeerterrein aan de Simon van Capelweg. De verdachte manoeuvreerde daar onhandig tussen geparkeerde auto's waarbij zijn portier tegen de auto van de aangever kwam. Om eventuele schade te kunnen verhalen werd naar een telefoonnummer gevraagd. Plotseling haalde de verdachte naar de aangever uit en verwondde hem aan een hand. Het vermoeden is dat dit met een mes gebeurde. Dit mes is teruggevonden. De aangever heeft zich aan zijn verwonding in een ziekenhuis moeten laten behandelen. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten en wordt vrijdag 6 april voorgeleid aan de rechter commissaris.

Boskoop Opgepakt voor vernieling De politie heeft dinsdagavond 3 april rond 19.00 uur op de Gouwestraat twee dronken mannen aangehouden. De mannen, een 33 jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 42 jarige uit Hazerswoude-dorp, hadden kort daarvoor twee ruiten van een opslagruimte van het kerkhof aan de Reijerskoop vernield. Een getuige die dit zag belde de politie. De 33 jarige bleek nog voor 235 euro aan boetes te moeten betalen. Hij zit nog ingesloten. De andere verdachte is vanmiddag weer op vrije voeten gesteld. Tegen beide mannen maakt de politie proces-verbaal op.

Gouderak Snelheidscontrole Vijftien bekeuringen zijn maandagavond 2 april gevallen bij een snelheidscontrole op het Veerstalblok. Tussen 20.00 en 21.30 uur werd daar door de politie gecontroleerd waarbij een snelheid van 113 km/h. werd genoteerd. Terplaatse mag in het belang van de verkeersveiligheid niet harder gereden worden dan 60 km/h.

Krimpen a/d Lek Aanrijding Op de C.G. Roosweg terhoogte van de Breekade ontstond woensdagmorgen 4 april rond 11.15 uur een aanrijding waarbij twee personenauto's en een vrachtauto waren betrokken. Een inzittende van één van de auto's, een 17 jarige vrouw uit Lekkerkerk, klaagde over haar nek en werd voor onderzoek overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. De overige betrokkenen bleven ongedeerd. De aanrijding ontstond nadat de vrachtauto afremde voor een uit de berm optrekkende auto. De andere bestuurders hadden dit te laat in de gaten, konden niet meer reageren en reden tegen de achterkant van de vrachtauto. De politie handelde de aanrijding af en regelde het verkeer.

---------------------------------------- einde middagberichten ---------------------------------------------------


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --