Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04/04/07)

OOSTERHOUT NB, 4 april 2007

Twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling

OOSTERHOUT: Dinsdagavond 3 april meldden zich een 18-jarige en een 19-jarige Oosterhouter aan het politiebureau. Het tweetal moest bij de politie een verklaring komen afleggen over een incident waarbij ze betrokken zouden zijn geweest.
Een 33-jarige man uit Oosterhout deed bij de politie aangifte van onder andere mishandeling.
De man liep in de nacht van vrijdag 30 maart op zaterdag 31 maart rond
01.30 uur samen met drie anderen in de Basiliekstraat, toen hij een hem onbekende man tegen de voordeur van een woning zag plassen. De man sprak de wildplasser hierover aan en kreeg als reactie een klap in zijn gezicht. Er ontstond een ruzie tussen het tweetal. Vervolgens probeerden de mensen in zijn gezelschap het slachtoffer mee te nemen, maar de wildplasser kwam, samen met een vriend, achter hen aan. Daarbij zou het slachtoffer van beide mannen onder andere een trap in zijn gezicht hebben gekregen. De man raakte door de mishandeling buiten bewustzijn. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Ook zou één van de verdachten de 28-jarige vrouw van het slachtoffer hebben geslagen, toen zij probeerde de ruzie te sussen. Ook zij deed bij de politie aangifte.
De politie stelde een onderzoek in, dat leidde naar de Oosterhouters van 18 en 19 jaar.
Beide mannen zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Ze zitten nog vast.

Curry terreur opgelost door wijkagent

WERKENDAM: De wijkagent van Werkendam verhoorde de afgelopen week vier jongens uit Werkendam en Sleeuwijk. Dat gebeurde na klachten over curry terreur. Tientallen weggebruikers werden vanuit een rijdende auto of vanaf een scooter bespoten met currysaus. De ongein begon maandagavond 19 maart en duurde de vier opeenvolgende middagen en avonden in Werkendam en omgeving. Op een avond werd er vanaf een scooter ook met eieren gegooid naar jeugdige fietsers. Dankzij oplettende benadeelden die zich meldden bij de politie, konden de daders worden opgespoord en verhoord in het politiebureau in Nieuwendijk. Het ging om vier jongens in leeftijd van 15 tot 21 jaar uit Werkendam en Sleeuwijk. Het viertal heeft een volledige bekentenis afgelegd. In overleg met het Openbaar Ministerie is tegen alle vier de verdachten proces-verbaal opgemaakt van openlijke geweldpleging. Een aantal gedupeerden heeft al aangifte gedaan bij de politie. De verwachting is dat meer mensen benadeeld zijn door genoemde groep. Gedupeerden kunnen zich alsnog melden bij de politie via 0900-8844.

Bekeuring voor beschonken Beginnende Bestuurder

OOSTERHOUT: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van dinsdag 3 april op woensdag 4 april kort voor middernacht in de Strijenstraat een automobilist rijden, die door zijn rijgedrag de aandacht van de agenten trok. De man, een 23-jarige Oosterhouter, slingerde een beetje en vergat een aantal keer richting aan te geven. Toen de politiemensen hem in de Prins Frederikstraat controleerden, bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 160 ug/l was. Tegen de man, een zogenaamde Beginnende Bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Politie neemt minibike in beslag

OOSTERHOUT: Politiemensen reageerden dinsdagavond 3 april op overlastmeldingen over rondcrossende minibikers.
In de Abdijstraat troffen ze een 14-jarige jongen uit Oosterhout aan, die zich met zijn minibike probeerde te verstoppen achter een auto. Dit mislukte echter. Hij deed afstand van de minibike.

Er kleven grote gevaren aan het gebruik van een minibike op de openbare weg. Veelal wordt er op gereden zonder helm. De kleine apparaten zijn in staat om hoge snelheden te halen. De gevolgen bij een eventuele val laten zich raden.
Gezeten op een minibike is de bestuurder vaak niet hoger dan een wiel van een fikse vrachtwagen. Door de zeer geringe hoogte worden de minibike en zijn bestuurder door andere weggebruikers over het hoofd gezien en dit verhoogt het risico op een ongeluk. Het is ook niet mogelijk om een kenteken voor deze machientjes te verkrijgen. Het gebruik op de openbare weg is verboden en zal ook niet worden toegestaan. Om die reden is het ook niet mogelijk om een verzekering af te sluiten.

Bedrijfsinbraken

WAALWIJK: Dinsdagavond 3 april is ingebroken in een bedrijfspand aan de Sluisweg. Rond 22.45 uur ging het inbraakalarm van het pand af. Ter plaatse bleek er een raam geforceerd te zijn om binnen te kunnen komen. Uit het pand werden onder andere twee beeldschermen weggenomen.

Eerder op de avond rond 22.00 uur bleef het bij een bedrijf aan de Industrieweg bij een poging. Hier was een raam ingegooid, maar werd uiteindelijk niks weggenomen.
In beide gevallen stelt de politie een onderzoek in en speuren technisch rechercheurs naar bruikbare sporen.

Auteur: Leonie van Ooijen