Politie Rotterdam Rijnmond


* VERKEERSCONTROLE
BERKEL EN RODENRIJS - Politiemensen van het district Noord hebben dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Noordeindseweg. Elf verkeersdeelnemers zijn bekeurd voor het niet dragen van de gordel en twee voor het mobiel bellen tijdens het rijden. Ook op de van Aerssenlaan in Rotterdam is er gecontroleerd. Er zijn 41 bestuurders van auto's verbaliseerd omdat ze geen gordel droegen en 11 voor het mobiel bellen tijdens rijden.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die een auto had vernield in de omgeving van de Mathenesserlaan. In de nacht van dinsdag op woensdag rond kwart over één kreeg de politie melding dat een man met een straatsteen een voorbijrijdende auto had beschadigd en zagen hem vervolgens lopen in de omgeving van de Mathenesserlaan. Agenten arresteerden de 39-jarige Rotterdamse verdachte voor vernieling en namen hem mee naar een politiebureau, waar hij is ingesloten. Bij hem trof men ook nog een mes aan, dat in beslag is genomen. De 21-jarige Rotterdamse bestuurder is doet aangifte.


* SCOOTERRIJDER BEKEURD
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een man aangehouden die te snel op een scooter reed, zonder helm en identificatie. Dinsdagochtend rond half elf zagen surveillerende agenten een man op een scooter rijden op de Rijksstraatweg. De man reed zonder helm. Toen het politiepersoneel de verkeersdeelnemer vervolgens op snelheid controleerde, reed hij 80 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Hij werd staande gehouden, maar bleek ook niet over een identificatie te beschikken. Het politiepersoneel bracht de 17-jarige jongen uit Hellevoetsluis over naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. Hij kreeg drie bekeuringen.


* SNELHEIDSCONTROLE
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben dinsdagmiddag, mede op verzoek van omwonenden een snelheidscontrole gehouden op de Schuddebeursdijk. Men was zeer positief over de controle. Auto's van en naar het pontje bij Hekelingen overtraden de snelheidslimiet van 60 km per uur met enige regelmatig. In twee uur tijd zijn dertien automobilisten, een motorrijder en een bromfietser bekeurd voor het overschrijven van de maximumsnelheid. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 110 km per uur. De bromfietser reed 100 km per uur.


* GEVAARLIJKE RIJDER ZONDER RIJBEWIJS
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man bekeurd die gevaarlijk reed zonder rijbewijs. Dinsdagavond rond kwart voor elf zagen surveillerende agenten in de omgeving van het A. van Rijckevorselplein een man rijden in een auto die opvallend rijgedrag vertoonde. Ze controleerden de 17-jarige Rotterdamse bestuurder en constateerden dat hij geen rijbewijs had. De jonge bestuurder is bekeurd en kon lopend zijn weg vervolgen.


* TANDPASTADIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een vrouw aangehouden die voor een groot bedrag tubes tandpasta had gestolen. Dinsdagavond rond kwart voor negen zag een oplettende getuige dat een vrouw een groot aantal tubes tandpasta wegnam bij een supermarkt aan de Oudedijk. Buiten de winkel ging de dievegge ervan door, maar kon worden aangehouden door een achtervolger. De gewaarschuwde agenten namen de 33-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel mee naar het politiebureau en sloten haar in voor nader onderzoek. Zij bleek voor een bedrag van 213 euro tandpasta te hebben meegenomen.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben dinsdagavond in de Marnixdwarsstraat drie jongens aangehouden. Ze worden verdacht van vernieling. Om even na zeven uur werd gemeld dat drie knapen (9, 11 en 13 jaar) door een getuige in de kraag waren gegrepen voor het ingooien van een keukenruit. Het drietal gaf toe met bakstenen te hebben lopen gooien, wie precies wat gedaan heeft wordt nog uitgezocht, mede in overleg met de ouders.


* AANHOUDING NA BELEDIGING
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die politiepersoneel had beledigd. Dinsdagmiddag rond half vijf schreef een agent een bekeuring uit voor een personenauto die gevaarlijk stond geparkeerd in de Hongkongstraat. De eigenaar was het hier niet mee eens en beledigde de ambtenaar in functie. Direct daarop arresteerden politiemensen de 35-jarige Schiedammer en namen hem mee naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* VERKEERSCONTROLE
MAASSLUIS - De politie heeft een man bekeurd voor het rijden zonder helm. Surveillerende agenten zagen dinsdagavond rond kwart voor acht op de PC Hooftlaan een man rijden op een scooter zonder helm. Toen ze hem controleerden, bleek dat hij geen identificatie bij zich had. Het politiepersoneel hield de 17-jarige jongen uit Maassluis aan en brachten hem over naar een politiebureau. Zijn vader heeft het paspoort van de man op het bureau gebracht, waarna de scooterrijder zijn weg kon vervolgen.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Op het van 't Hoffplein hebben politiemensen van het district Waterweg Noord dinsdagmorgen een 22-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling. Om even na half negen werd de politie gealarmeerd dat er in de Van Marumstraat een vechtpartij was tussen twee mannen. Ter plaatse bleek dat de verdachte een 31-jarige Schiedammer op straat had aangevallen. Even later kon de 22-jarige op signalement worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* VERKEERSCONTROLE
VLAARDINGEN - Op de Marathonweg heeft de politie dinsdagmorgen een controle gehouden op het negeren van verkeerslichten. Tien verkeersdeelnemers reden door rood licht en kregen daarom een bekeuring. Verkeerscontroles worden gehouden om de veiligheid in het verkeer te bevorderen.