Gemeente Gouda


opruimactie in de spoorzone (4-4-2007)

Vanaf deze week laat de gemeente de Spoorzone opruimen. Door het natte weer in de afgelopen maanden was het niet mogelijk het terrein met kranen en vrachtautos op te rijden. Nu het terrein weer begaanbaar is, gaat een aannemer het gebied tussen station en Winterdijk opruimen. De werkzaamheden zullen ongeveer drie weken in beslag nemen.

Wethouder Kastelein: Er zijn klachten bij ons binnengekomen over het rommelige aanzien van de Spoorzone. Na de bomenkap was het helaas niet mogelijk om meteen orde te brengen in het gebied. Dat gaan we snel doen nu de grond weer voldoende droog is.

Als eerste maakt de aannemer het gebied, direct grenzend aan de rijbanen, fietspaden en voetpaden schoon. Zij maken daarna het terrein vlak en vullen het aan met grond. Als laatste zaaien ze het in met gras en bloemenzaad. Afgelopen zaterdag zijn er al zes bomen (Metasequoias) afkomstig van de Aernoud Drostkade herplant ter hoogte van de Anna van Hensbeeksingel.

Het resterende gebied- het voormalige volkstuinencomplex tussen spoor en water van de Burgemeester Jamessingel-, wordt gelijktijdig aangepakt. De gemeente laat de rommel en hout afkomstig van de volkstuintjes verwijderen. Ook de boomstronken, die zijn achtergebleven na de kap haalt de aannemer weg. Voor de zomer laat de gemeente op deze plek het terrein uitgraven en alvast opvullen met zand als voorbereiding op de voorbelasting in dat gebied. Ook hier zaaien ze gras in.