Gemeente Barneveld


Gebiedsgericht cultuurbeieid West-Veluwe van start

Afbeelding bij bericht

Op 16 maart heeft dhr H. Esmeijer, gedeputeerde voor cultuur, op Landgoed Schovenhorst (bij Putten) samen met de wethouders van de deelnemende gemeenten de Intentieverklaring ondertekend en daarmee de aftrap gegeven voor regionale samenwerking op het gebied van kunst en cultuur op de West-Veluwe.

Onder de noemer Gebiedsgericht Cultuurbeleid West-Veluwe gaan de gemeenten Barneveld, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk, Putten en Scherpenzeel samen met de provincie werken aan een gezamenlijk cultuurbeleid en de ontwikkeling van regionale culturele projecten.

Gebiedsgericht Cultuurbeleid

De koers van Gebiedsgericht Cultuurbeleid wordt bepaald door de zes deelnemende gemeenten. Zowel de portefeuillehouders cultuur als de ambtenaren cultuur zullen daartoe regelmatig overleg voeren. Zij bepalen namelijk samen op welke inhoudelijke themas en daaraan gekoppelde bovenlokale projecten wordt ingezet. De hoofdrichtlijnen hiervoor zijn al vastgelegd in een Visiedocument dat 16 maart is vastgesteld.

Spin in het web in de uitvoering wordt regiocoördinator Francien Simons, in dienst van Kunst en Cultuur Gelderland. Zij vormt de verbinding tussen gemeenten en de culturele instellingen in de regio en begeleidt de ontwikkeling van bovenlokale projecten. De provincie Gelderland financiert deze regiocoördinator (0,6 fte) en stelt daarnaast een jaarlijks Activiteitenbudget beschikbaar van circa 48.000.

Themas

Gebiedsgericht Cultuurbeleid West-Veluwe heeft voor 2007 en 2008 drie themas centraal gesteld: Educatie/Amateurkunst; Cultuurtoerisme en Erfgoed. Daarnaast willen de deelnemende gemeenten extra aandacht besteden aan de doelgroepen jongeren, toeristen en mensen met een beperking.

Rond de themasworden de komende twee jaar projecten ontwikkeld die zowel gericht zijn op het bereiken van verschillende publieksgroepen als het versterken van de samenwerking tussen de culturele instellingen in de regio.

Kunst en Cultuur Gelderland

Gebiedsgericht Cultuurbeleid wordt gecoördineerd door Kunst en Cultuur Gelderland en is ook actief in de regios Achterhoek, Rivierenland en Noord-Veluwe.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met regiocoördinator Francien Simons, 026-3519029 of FrancienSimons@kcg.nl Mutatiedatum 04/04/2007