Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 4 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 04-04-2007

Met onder meer: rooidag, onderzoek dodelijk ongeval en vrouw overvallen

Onderzoek dodelijk ongeval

Assendelft, dinsdag 3 april 2007, 14:50 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een ongeval op de Rijksweg Beverwijk-Buitenhuizen (N246) waarbij een 57-jarige vrouw uit Westzaan om het leven is gekomen. Uit getuigenverklaringen is gebleken dat de vrouw om onduidelijke reden slingerend is gaan rijden waarbij zij op de verkeerde weghelft terecht kwam waar zij frontaal op een bestelbus botste die werd bestuurd door een 53-jarige man uit IJmuiden. Achterop het busje botste vervolgens een personenauto die werd bestuurd door een 44-jarige man uit Haarlem. De weg werd voor de hulpdiensten en het onderzoek tot 17.40 uur voor alle verkeer afgesloten. Een traumateam werd per helikopter ingevlogen en de bestuurders van het busje en de man uit Haarlem werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De voertuigen werden door diverse bergingsbedrijven weggevoerd.

Belediging

Zaandam, dinsdag 3 april 2007, 17:27 uur.

De politie heeft een 21-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van belediging. De man kreeg een bekeuring omdat hij aan het telefoneren was onder het autorijden. Ondanks herhaalde verzoeken zich te gedragen bleef de man de agenten uitschelden. Hij werd na aanhouding verhoord en met een extra bekeuring heengezonden.

Auto in de brand

Zaandam, woensdag 4 april 2007, 09:25 uur.

Een 55-jarige man uit Zaandam startte zijn auto waarna het voertuig spontaan links achter begon te branden. De brandweer heeft het vuur geblust. Een bestelbus die dichtbij stond geparkeerd werd door het vuur beschadigd. De eigenaar zorgt dat zijn voertuig wordt afgevoerd. De gemeente werd gewaarschuwd voor het opruimen van de straat.

Auto's opengebroken

Purmerend, woensdag 4 april 2007, 09:46 uur.

Een verkoopadviseur van een autobedrijf aan de Burg. D. Kooimanweg heeft bij de politie aangifte gedaan van inbraak in een zestal auto's. De voertuigen stonden achter het hek geparkeerd op het bedrijfsterrein van het autobedrijf. Er werden radio-cd spelers en een navigatiesysteem weggenomen. De diefstallen moeten hebben plaatsgevonden tussen dinsdagmiddag zes uur en woensdagochtend half tien. Forensische Opsporing doet sporenonderzoek naar de achtergelaten sporen. Om in de voertuigen te komen werden ruiten van de voorportieren ingeslagen. Twee weken eerder werden bij hetzelfde bedrijf drie ruiten ingeslagen nadat men over het hek was geklommen. Er werden diverse goederen uit de auto's meegenomen.

Te snel

Assendelft, 3/4 april 2007.

Woensdagochtend heeft een motoragent tijdens een surveillance op de Nauernaseweg drie bestuurders aan de kant gezet en bekeurd. De overtredingen betroffen het niet dragen van de gordel, bellen tijdens het rijden en het rijden met een aanhangwagen met los liggende lading.

Op de Communicatieweg Oost werd dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 85 km per uur. In totaal 74 bestuurders reden te snel terwijl zo'n duizend voertuigen de radarauto voorbij reden. Op de Communicatieweg geldt een maximumsnelheid van 60 km per uur.

In de fout

Wormerveer, 3 april 2007, 13:30-15:00 uur

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum heeft de politie dinsdagmiddag zes boetes uitgedeeld. Vijf bestuurders reden zonder gordel en één automobilist was aan het telefoneren (niet handsfree) tijdens het rijden.

Rooidag

Zaanstad, 3 april 2007.

De politie heeft tijdens een rooidag een viertal hennepplantages opgerold. Op de Nat King Colestraat in Zaandijk en op de Parkrijklaan in Assendelft werd tegelijk onderzoeken ingesteld in twee woningen. Op het eerste adres werden 400 stekken van hennepplanten aangetroffen. In Saendelft was de kwekerij deels ontmanteld maar daar werd wel de 41-jarige eigenaar van beide plantages en zijn 34-jarige vriendin aangetroffen en aangehouden. Het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten omdat er elektriciteit buiten de meters om was betrokken. In Krommenie werd op de Provincialeweg een kleine kwekerij met 60 plantjes ontruimd. Op het Kluiverkamp in Koog aan de Zaan waren in een woning op de bovenverdieping en op zolder kweekruimtes ingericht. Er werden 500 bloeiende planten en de nodige apparatuur in beslag genomen ter vernietiging. Ook hier was de stroom buiten de meter om betrokken en werd de boel door het energiebedrijf afgesloten. De 37-jarige eigenaar was niet aanwezig maar hij zal in een later stadium worden gehoord. De politie kwam de laatste plantage op het spoor door een MMA-melding (Meld Misdaad Anoniem 0800-7000).

Vrouw overvallen

Purmerend, dinsdag 3 april 2007, 10:36 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een 39-jarige vrouw uit Purmerend die plaats vond op dinsdagochtend kort voor tien uur op de Doplaan. De vrouw had even tevoren op de Koemarkt een geldbedrag gepind. Zij fietste via de Hoornselaan naar de Doplaan. Daar werd zij op het gedeelte tussen de Albert Heijn en de padvinderij door twee jongemannen tot stoppen gedwongen die haar vervolgens dwongen haar geld af te geven. De daders reden na de overval op een grijze scooter weg in de richting van de Burg. D. Kooimanweg. Tijdens de vlucht reden zij tegen een fietser die zich nog niet heeft gemeld bij de politie. De districtsrecherche Purmerend verzoekt deze fietser en eventuele andere getuigen zich te melden via 0900-8844.