Ingezonden persbericht


p e r s b e r i c h t
=================

Camping Card groot succes

Achterhoekse campings volop in de belangstelling

ACHTERHOEK - De Achteerhoekse kampeersector ziet de komende maanden met positieve gevoelens tegemoet. Afgelopen weekend konden houders van de Camping Card Achterhoek (CCA) gratis overnachten. En dat heeft men in groten getale gedaan. Dat zorgde zo aan het begin van het kampeerseizoen voor een aangename drukte op de terreinen, meldt het Achterhoeks Bureau voor Toerisme. Boven verwachting was het feit, dat veel kampeergasten het weekend verlengden met een langer verblijf. Of direct al een reservering maakten voor een verblijf verderop in het jaar. De Achterhoekse campinghouders hebben dan ook alle vertrouwen in een goede bezetting in de komende maanden. Aankomend paasweekend zorgt traditioneel altijd voor een hoge bezetting. Mede dankzij de CCA zullen in de weken na Pasen ook flink wat kampeergasten naar de Achterhoek afreizen.

Camping Card Achterhoek
De Camping Card Achterhoek zal zeker zorgen voor een grote belangstelling voor de campings. Deze kaart is gratis en exclusief ontwikkeld door en voor de aangesloten kampeerterreinen. Welke dat zijn is vermeld in de brochure Kamperen in de Achterhoek. Op vertoon van de Camping Card betaalt de kaarthouder / kampeerder in voor- en naseizoen, tot 1 juli en na 1 september, een gereduceerd tarief (¤ 10, ¤ 12 of ¤ 14 per nacht). Welk Welk tarief wordt gehanteerd hangt af van de voorzieningen en faciliteiten op de betreffende camping. De kaart is simpel te downloaden via www.kamperenindeachterhoek.nl. Op die website is ook meer te lezen over de deelnemende campings en de gebruiksvoorwaarden van de CCA.

Groot succes
De Camping Card Achterhoek is een groot succes. Sinds de introductie in januari is de kaart al ettelijke duizenden malen gedownload. Achterhoeks Bureau voor Toerisme en de deelnemende campings zien het komend kampeerseizoen dan ook met uiterst positieve verwachtingen tegemoet. Wel het advies om niet op de bonnefooi naar de Achterhoek af te reizen, maar tevoren een plekje te reserveren. Zeker met de komende paasdagen wordt een reservering aangeraden. Marjan Hylkema van Camping De Graafschap in Hummelo: 'Afgelopen weekend hadden we boven verwachting een erg goede bezetting. Veel nieuwe gasten. Mooie bijkomstigheid is, dat we direct boekingen voor de komende maanden hebben genoteerd.' Ook Jan Meilink van Camping De Vlinderhoeve in Gorssel is enthousiast over de start van het seizoen: 'Dankzij de Camping Card hebben we veel nieuwe contacten gelegd. Een familie bracht zelfs een fles wijn voor ons mee. Zo voel je, dat je goed bezig bent'.

Zutphen, 4 april 2007.
EOA/ea.

Met vriendelijke groet,

Erwin Akkerman
Achterhoeks Bureau voor Toerisme
Postbus 4106
7200 BC ZUTPHEN
tel. (0575) 51 93 30
fax. (0575) 51 79 28
www.vvvachterhoek.nl
Handelsregister KvK Enschede 41038489
BTW nummer NL00.30.31.336.B01