Gemeente Hengelo

Gluren bij de buren

Een kroketje uit de muur trekken is typisch Nederlands, dat vond een Duitse kunstenaar ook. Het inspireerde hem tot een artistieke impressie van een automatiek.

Deze vorm van beeldende kunst maakt deel uit van de expositie Kunst Noaber Shop die tot en met 16 mei 2007 wordt gehouden in het Huis voor Europa aan de Burgemeester Jansenstraat 2 in Hengelo. De tentoonstelling is gewijd aan opvattingen die - vooral jonge - Nederlanders en Duitsers over elkaar hebben.

Nederlands en Duitse gebruiken

Het blijkt dat onze gewoonten en gebruiken soms sterk afwijken van die van Duitsers. Het project Kunst Noaber Shop laat dat door middel van verschillende technieken op herkenbare en humoristische wijze zien. De exposerende jonge kunstenaars zijn zowel van Duitse als van Nederlandse kant en overwegend afkomstig uit de grensstreek

Openingstijden

De expositie in de voormalige bibliotheek naast het stadhuis van Hengelo is geopend op woensdagen van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis. Voor groepen kan in overleg van deze openingstijden worden afgeweken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Shanna van Ewijk, telefoon (074) 256 8841.

Programma Noabershop

Kunst Noaber Shop is een van de vele activiteiten die het Huis voor Europa organiseert in het kader van het de komende maanden op Duitsland gerichte programma Noabershop. Dat programma loopt parallel met het Duitse voorzitterschap (tot en met juni 2007) van de Europese Unie.

Meer informatie over het Huis voor Europa vindt u op www.huisvooreuropatwente.nl.