Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 4 april

BREDA, 4 april 2007

Drie kwekerijen opgerold tijdens hennepactie team Breda Zuid-West

BREDA: Agenten van het politieteam Zuid-West hebben dinsdag een hennepactie gehouden. In drie woningen aan de Frobelstraat, Montessoristraat en Bonairestraat werden respectievelijk 319, 155 en 300 hennepplanten aangetroffen. In de Frobelstraat en de Bonairestraat waren de panden ongeschikt voor bewoning en compleet ingericht voor hennepteelt. De bewoner van de Montessoristraat, een 29-jarige man, werd aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In alle drie gevallen werd de stroom illegaal afgetapt. Op een vierde adres, aan de Tasmanstraat, werd een hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen. De politie ging over tot de actie naar aanleiding van verkregen informatie (onder andere meldingen Meld Misdaad Anoniem) en na het houden van zogeheten warmtemetingen.

Aanhouding Bredanaar na mishandeling stadgenoot

BREDA: Een 41-jarige Bredanaar heeft zich dinsdagmorgen vrijwillig gemeld bij het bureau van het politieteam Breda-West aan de Tuinzigtlaan. De man werd verdacht van de mishandeling van een evenoude stadgenoot. Het slachtoffer was maandagavond op bezoek geweest bij de ex-vriendin van de verdachte. Op weg naar zijn woning werd het slachtoffer op zijn fiets aangesproken door de verdachte en kreeg hij diverse klappen. Daarna vertrok de verdachte weer. De verdachte ontkent de mishandeling in alle toonaarden. Hij zit nog vast. Het slachtoffer hield een afgebroken tand en een kapotte lip aan de klappen over.

Dronken scooterrijder aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.00 uur en 29-jarige Bredanaar aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol op zijn scooter over de Boschstraat. De man voldeed aan het signalement van een bromfietser die even eerder op de Korte Burugstraat onderuit was gegaan. Agenten, die eerder bij de melding van de gevallen bromfietser waren geweest, maar de man niet aantroffen, hielden de Bredanaar staande. Hij blies vervolgens 795 ug/l, goed voor een rijverbod van 9 uur.

Winkeldievegge aangehouden

ETTEN-LEUR: Een 17-jarig meisje uit Etten-Leur is dinsdagmiddag rond 16.45 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze werd betrapt toen ze in een drogisterij in het Hof van den Houte een crème meenam zonder te betalen. Na verhoor is het meisje heengezonden; vermoedelijk wordt ze doorverwezen naar bureau HALT.

Auteur: Andre van den Hul