Gemeente Heemstede



Wijzigingen parkeerbeleid Roemer Visscherplein

De herinrichting van het Roemer Visscherplein vordert gestaag en zal binnenkort afgerond worden. In de tussentijd wordt ook begonnen aan de bouw van woningen in de nieuwe woonwijk Vogelpark. Daarnaast wordt van januari tot april 2008 gewerkt aan de aanleg van het voorrangsplein aan de Zandvoortselaan en wordt het voorplein aangepakt. De plannen hiervan liggen op dit moment ter inzage in het gemeentekantoor en de bibliotheek. De diverse werkzaamheden hebben consequenties voor het parkeerbeleid aan de westzijde van het station. De parkeerregels zelf veranderen nauwelijks, wel verandert de gebiedsindeling voor het parkeren in deze omgeving.

Parkeren voor bewoners en ondernemers Roemer Visscher plein e.o. Tot nu toe mogen bewoners en ondernemers van het Roemer Visscherplein met hun parkeervergunning op dit plein parkeren. Nu het parkeerterrein gepacht wordt door NS Poort (voorheen NS Vastgoed) is dat niet meer toegestaan. In plaats hiervan worden er meer parkeerplekken langs de rijbaan van het Roemer Visscherplein gerealiseerd, waar bewoners en ondernemers kunnen parkeren. Deze strook wordt bij de sector A (woonwijk achter Roemer Visscherplein) getrokken.

Parkeren langs winkels Zandvoortselaan
De parkeerplaatsen langs de winkels aan de Zandvoortselaan (ten westen van het station) zijn alleen bestemd voor betaald parkeerders. Vergunningen worden voor deze parkeerplaatsen niet afgegeven. Dit gebied wordt aangeduid als sector B.

Parkeren Vogelpark
In het nieuwbouwgedeelte van het Vogelpark gaan andere eisen gelden voor de nieuwe bewoners ten aanzien van het parkeren. Afhankelijk van de mogelijkheid van het parkeren op eigen terrein, kunnen de bewoners in aanmerking komen voor één of twee vergunningen. Huidige bewoners van de Schollevaarlaan mogen hier ook parkeren met hun vergunning.

Ultra-kortparkeren bij ingang NS-station
Het gebied voor ultra-kortparkeren wordt aangeduid als sector C. Deze parkeerplaatsen zijn vooral bedoeld voor het brengen en halen van treinpassagiers. Vergunningen worden voor deze parkeerplaatsen niet afgegeven.
Wel worden er twee parkeerplaatsen gereserveerd voor autodelen. Door de nieuwe inrichting wordt sector C (ultra-kortparkeren) groter. Hier door is er een klein aantal ondernemers dat in dit gebied komt te vallen. Deze onder nemers mogen, net als dat nu het geval is, met hun parkeervergunning
zowel in sector A als aan de oostzijde van het station parkeren. De bewoners en ondernemers hebben over het bovenstaande een brief ontvangen van de gemeente. Heeft u nog vragen over het nieuwe parkeerbeleid aan de westzijde van het station, dan kunt u contact opnemen met de heer
Van der Meer, tel. (023) 548 57 58.

---